2018.08.13. 02:05
Gerendavázas kerti medence - ha szereted a fát
Szponzorált tartalom - A kerti medencék között egyszerű, de a felfújható vagy merevfalú típusoknál sokkal időtállóbb, profibb és jobb megjelenésű típus a gerendavázas medence.

Szponzorált tartalom – A kerti medencék között egyszerű, de a felfújható vagy merevfalú típusoknál sokkal időtállóbb, profibb és jobb megjelenésű típus a gerendavázas medence. Számos előnye miatt egyre terjed, rengeteg családi kertnek, nyaraló udvarának élményeleme.

A gerendavázas medencének négy fő előnye emelendő ki. Olcsó, azonban időtálló, jó megjelenésű, alacsony fenntartási költségű, valamint könnyű telepíteni. Ezek az előnyök az olcsóbb egynyári és többnyári, de szupermarketekben, barkácsboltokban kapható, otthon össze és szétszerelhető típusoknál klasszisokkal jobbá teszik, a betonfalú és polipropilén, pláne kerámia medencéknél pedig gazdaságosabbá és egyszerűbb megoldássá emelik.

A gerendavázas medencék gyorsan elkészülnek és nem igényelnek hatalmas földmunkát, valamit a medencegépészete sem olyan bonyolult, mint más telepített medencék esetében. Az ilyen medence lényege, hogy a föld fölött, ásási munkálatok mellőzésével megépül egy vízszintes, megfelelő minőségű és megfelelően kezelt gerendákból álló váz, melyet a sarkokon erős, ellenálló acélpántok biztosítanak.

Élmény a jó medence

Élmény a jó medence

A fa szerkezetre belülről egy vízzáró, szigetelő réteg kerül, erre vasalják rá az előre gyártott medencefóliát. Számos medencefólia közül lehet válogatni, lényegében a medence kopásállóságét ez fogja majd megadni. A medencegépészet és csatornázás természetesen ugyanúgy kiépül. Nagyon fontos, hogy ezek a medencék olcsóbbak ugyan, a fölbe ásott polipropilén, beton vagy kerámia medencéknél, ám a vízszűrő berendezésen nem szabad spórolni. Az egyszerűbb, papírszűrős víztisztító nem elég, mindenképpen homokszűrős berendezést kell választani. Ennek egyszeri költsége nagyobb ugyan, de hosszú távon kifizetődőbb, arról nem is beszélve, hogy a víz egészséges tisztaságát csak ezzel lehet biztosítani nagyobb vízmennyiség esetén.

Az, hogy nem földbe ásott, hanem föld fölötti medencénk van, csökkenti a medencefűtés költségeit, mert így a Nap által felmelegített levegő az aljzat kivételével, minden oldalról melegíti medencénket. Szintén fontos tulajdonság a föld fölötti elhelyezés ott, ahol kisgyerekek is élnek, vagy ahol esélyes, hogy ők is használni fogják a medencét, tartózkodnak majd a közelében, hiszen a süllyesztett medencékbe könnyen beleeshetnek, míg itt ez sokkal kisebb eséllyel valósulhat meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva