likeBalaton.hu | 2022.06.02. 16:00
GoBoating – várja a gyerekeket a vitorlásiskolák nyílt napja
Itt a lehetőség, hogy a gyerekek kipróbálhassák a vitorlázást. Június 9-én, csütörtökön ismét megrendezik a GoBoatingot, vagyis a hazai vitorlásiskolák nyílt napját.

Idén kilenc képzőhely várja a 9-18 év közötti diákokat, hogy bemutathassák nekik a tanulási illetve táborozási lehetőségeket. Ebből A nyílt napon való részvétel díjmentes – tájékoztatott a Magyar Vitorlás Szövetség.

A széles tömegbázis kialakítása, az utánpótlásnevelés fejlesztése, támogatása a Magyar Vitorlás Szövetség egyik legfontosabb célja, ennek érdekében indult el évekkel ezelőtt a
Vitorlás Suli Program és a GoBoating, a magyar vitorlázás nyílt napja. A GoBoating nap célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással.

Ilyen volt a legutóbbi GoBoating:

Tagok lehetnek a klubban

A rendezvényen a Vitorlás Suli Programban szereplő vitorlás iskolák

a környék általános és középiskoláiból hívják meg a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik a sportágat.

A GoBoating nap lényegében egy kaput jelent ahhoz, hogy a gyerekek megismerhessék, megkedvelhessék a vitorlázását. Az érdeklődők tovább léphetnek a Vitorlás Suli programba, illetve tagként társulhatnak valamelyik klubhoz.

Az idei esztendőben kilenc vitorlásiskola csatlakozott a nyílt naphoz, így nem csupán a Balatonon, hanem a Velencei-tónál, a budapesti Kopaszi-gáton, valamint a faddi Duna-holtágon is megismerkedhetnek az élménnyel a környékbeli tanulók.

A szülők is összefoghatnak

A Vitorlásiskolák Nyílt napját az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani, a legutóbbi, 2019-es alkalom viszont rendkívüli népszerűségnek örvendett. Olyan diákok jelentek meg a különböző helyszíneken, akik még addig nem találkoztak a vitorlázással. Mellettük több visszatérő csoportról is beszámoltak a vitorlás iskolák képviselői. Voltak olyan diákok, akik már rutinos vitorlás táborozónak számítanak, és az ő ösztönzésükre érkezett a nyílt napra az iskolai osztály többi diákja. Arra is volt példa, hogy az oktatási intézmény tanára más elfoglaltság miatt nem tudta megszervezni a nyílt napon való részvételt, viszont

a diákok szülei, összefogással vitték el őket az adott vízparti helyszínre, hogy minden gyermek, akit érdekel, megkezdhesse a vitorlázás nyújtotta élmény felfedezését.

A GoBoating balatoni helyszínei:

Balatonfüredi Yacht Club | Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 2. | Horváth Eszter

BVSZE | 8646 Balatonfenyves Mária u.1 | Fábián Attila

KYC és Optisul Vitorlásiskola | Keszthely, Csárda u. 13. | Buzás Attila

Tihanyi Hajós Egylet | Tihany, Kenderföld u. 19. | Rutai Andrea

Pöff Sportegyesület | Balatonudvari, Fövenyes Bahart Móló | Litkey Zsuzsa

Yacht Club Team Black Jack VSE | Balatonalmádi, Neptun utca 15 “Home of Team Kaáli” |Nagy R. Attila

 

Nyitókép: Illusztráció/Optisul

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

„Egy ideje figyelhették a hajómat” – még mindig nincs meg az eltűnt vitorlás

Tuti app-ok vízre szállás előtt

Kóbor János 70 évig vitorlázott a Balatonon – hamvait is a tóba szerette volna szóratni

Bójákra költöznének a kikötőkből kiszorult hajók a Balatonon

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva