Gulyás J. Attila / magyarnemzet.hu | 2021.05.21. 18:00
Gőzerővel készülnek a Balatonnál a nyárra
Strandfejlesztések, új vízitúra-megállópontok, óriáskerekek várják a vendégeket a tó körül!

Készülnek a külföldiekre a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési pályázaton elnyert pénzből megszépült panziók, apartmanok tulajdonosai Hévízen.
– Csehországból már várunk fürdővendégeket, a német, osztrák, svájci, lengyel turisták érkezése, illetve az oroszoké, ukránoké időben még bizonytalan – jelezte a Hévízi Szobakiadók Közösségének elnöke.
Lajkó Ferenc elmondta: a magyarok viszont javában foglalják a szálláshelyeket, ami a lakosság oltottságával arányosan nő, de még akadnak olyanok, akik azért várnak a bejelentkezéssel, mert a velük utazó családtagjuk vakcinázása hátravan.

– Hévízen tavaly éjszakánként minimum 7-8 ezer forintért lehetett kivenni egy kétágyas szobát, a főszezonban ennél többet kértek, de az árak nem szöknek az idén sem az egekbe.

Bükön és Bükfürdőn most 9-10 ezer forintot, a szezonban 10-12 ezret kérnek egy szállásért, míg júliusban, augusztusban és szeptemberben lesz, ahol majd húszezer forintot is kell fizetni – jelezte a helyi Szobakiadók Szövetségének elnöke, Németh Gyula.

Fotó: Németh Levente / Somogyi Hírlap

Beérnek az államilag támogatott fürdőfejlesztések is. Emlékezetes: a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának első évében, 2018-ban negyven település 55 fizetős strandja kapott kétmilliárd forintot az infrastruktúra fejlesztésére, 2019-ben 43 szabadstrandnak jutott további négymilliárd forint. Tavaly előbb 90, majd további 80 szabadtéri fürdőhely korszerűsítésére ítéltek oda hárommil­liárd forintot.

A támogatottak közül például Keszthelyen folytatódhatnak a fejlesztések. A nagystrand mellett tovább épül a sétány, a népszerű Libás strandon pedig új kabinház és vízitúra-megállópont várja majd az evezősöket.

– Nem állhatunk le a 9,5 hektáros, négyszáz méter hosszú Platán strand komfortosításával. A jövő szezon kezdetéig befejezzük a Buborék nevű gyerekélményfürdő korszerűsítését tartalmazó 600 millió forintos projektet – jelezte Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere.

Lellén a fürdési lehetőségeken kívül az óriáskerék is vonzza a turistákat
Fotó: Magyar Nemzet

Balatonlellén a nyári szezonra megnyitja kapuit a kétszázmillió forint támogatásból megújuló, közel két kilométeres szabadstrand, ahová 400 négyzetméter térburkolatot építettek be, továbbá negyven új lejárót, tíz öltözőt telepítettek és kihelyeztek 150 padot – sorolta Kenéz István polgármester.

Földváron megújult tájékoztató eszközökkel és egységes kinézetű öltözőkabinokkal várják a város nyugati strandjára érkezőket, ahol klimatizált baba-mama szobákat is kialakítottak. – Igyekeztünk körültekintően felhasználni a legutóbbi, 36,7 milliós fejlesztési támogatást – fogalmazott Holovits Huba polgármester.

Egységes információs elemek segítik a tájékozódást a földvári strandnál
Fotó: Katona Vanda

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere pedig azt jelezte: automata öntözőrendszer létesítésével kezdték, ezzel kerültek a Balaton legjobb strandjai közé 2019-ben. Mint mondta, az elmúlt három évben alkalmanként 25-30 millió forintot nyertek el strandfejlesztésre, ehhez ugyanannyit tettek hozzá az önkormányzati költségvetésből. A továbbiakban a strand nyugati részén lévő sportpályákat komfortosítanák – tette hozzá.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva