likeBalaton.hu | 2021.05.28. 14:00
Gyermeknapi rendezvények a Balaton körül
A gyerekek egyik kedvenc ünnepe május utolsó hétvégéjén a gyereknap, hiszen ekkor minden róluk és nekik szól. Összegyűjtöttük nektek, hogy a Balaton körül hol és mi vár az izgága lurkókra.

Balatonvilágos

Zene és vidámság vár mindenkit vasárnap Balatonvilágoson, a Rendezvényparkban tartandó Gyermeknapon. A többi között láthatunk lézerharcot és modellautó-bemutatót, partizhatunk, gokartozhatunk és zumbázhatunk is egyet, és csak nekünk zenél az Apacuka!

Fotó: Krausz Andrea

Szántód

Szántódon is szombaton tartják a gyereknapot. Ingyen lehet ugrálóvárazni és lesz lufihajtogatás, valamint bohóc is. Ki nem maradhat a kézműveskedés, vagy a fagyizás, és ha tele a pocak, rophatnak egy táncot a kicsik Molnár Orsi zenés, interaktív műsorán. Rossz idő esetén a program a Faluházba költözik.

Balatonboglár

Személyesen Süsü is ellátogat a balatonboglári Boglárka Gyereknapra. Szombaton és a vasárnap délután érkezik az „Egyfejű” a Boglárka Bisztróhoz. De lesz itt más is: siklóernyős beköszönés, légvár, trambulin, bugee jumping, kézművesek, jó zenék, szülőmegőrző és vidám hangulat.

Süsü is eljön Balatonboglárra
Fotó: Facebook/Boglárka Bisztró

Fonyód

A Panoráma strandra várnak egy csomó embert, de főként a gyerekeket egy felejthetetlen délutánra. Jól érezhetik magukat a kicsik az ugrálóvárban vagy a babasarokban. De lehet óriáskerekezni is, vagy meghallgatni az Apacuka zenekart. Hab a tortán: lesznek meglepetések is!

A Panoráma strandra költözik a gyereknap
Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatonszentgyörgy

Borjúetetés, állatudvari idegenvezetés, szamár- és lókörmölés. Egy boldog gyermeknap az állatok közelében. Aki a balatonszentgyörgyi Csillagvár programjait választja, az nem fog untakozni. És még nem is említettük a magyar agárbemutatót vagy a solymászatot.

Álatokkal ismerkedhetnek a gyerekek a Csillagvárban
Fotó: Facebook/ Csillagvár Múzeum

Keszthely

Fanyűvő játékpark, íjászat, varázshangok játszóház és óriás társasjáték vár rátok a keszthelyi játszótereken, míg a vitorlás kikötő mellett bölényvadászat, esőtánc, dobolás, arcfestés, fejdíszkészítés teszi izgalmassá az egész családnak a vasárnapot!

Még krokodil is van a vonyarci strandon
Fotó: Mihály Szilvia

Vonyarcvashegy

Szombaton strand és szezonnyitó buli vasárnap gyereknapi forgatag vár ránk a vonyarci Lido strandon. Óriásbuborékok, ugrálóvár, mesebusz teszi felejthetetlenné az idei első strandolást. Húsz fokot ígérnek a meteorológusok, szerintünk készítsetek be száraz ruhát és törölközőt is a táskába, térdig tuti belegázoltok majd a vízbe.

Badacsony

A mólón tűzoltók, rendőrök, arcfestők, bohócok, lufik és palacsinta vár rád, akár te is kipróbálhatod gyerekkori álommesterségedet, és beállhatsz a rendőrök közé egy fotó erejéig.
A Folly Arborétumban kreatív gyermekfoglalkozások, arborétumi túrák teszik színessé május utolsó hétvégéjét. Készíthettek virágkarkötőt és illusztrálhatjátok a Folly mesét is; a felnőttek megkóstolhatják a Boróka vöröst is.

Fotó: Mihály Szilvia

Balatonfüred

A gyereknapi hétvégén Füreden számos programmal és játékkal kedveskednek a kicsiknek több helyszínen. Lesz lufibohóc, kézműves foglalkozások, ügyességi-, memória- és társasjátékok, rendőrségi bemutató és foglalkozás. A Bahorka Társulat zenés-meseelőadását és Gryllus Vilmos koncertjét is élvezhetik gyerekek és felnőttek egyaránt. Vasárnap pedig a Csobánc nosztalgiahajó délelőtt és délután is kifut a kikötőből, így egy jó kis sétahajókázással is kiegészíthetjük a gyereknapi hétvégét.

Csopak

A Balatoni Élménypark újdonsággal várja a gyerkőcöket: május 30-án nyit meg a Mini City, hiszen gyermekként sokan terveztük, hogy rendőrök, tűzoltók, vagy éppen orvosok leszünk, ha felnövünk. Ezt az álmot váltja valóra a park legújabb fejlesztése, melynek részeként 8 tematikus kis ház várja a legifjabb látogatókat. A teljesség érdekében az élethűen berendezett mini házak mellett egy városi úthálózat is a Mini City része KRESZ-táblákkal, zebrával, világító vasúti fénysorompóval és egy vasútállomással.

A Mini City
Fotó: Balatoni Élménypark

Alsóörs

Gyermeknapi termelői vásár és kerékpártúra is várja Alsóörsön a Sirály parkba érkezőket május 30-án. Délelőtt 10 órától kirakodóvásár, helyi kézművesek és termelők várják portékáikkal a látogatókat, a gyermekeket pedig különféle programokkal várják. Különlegessége egy bringatúra, amelyen lehetőség lesz elektromos kerékpárok kipróbálására, valamint az új kerékpárút, Alsóörs és Felsőörs bejárására a Balaton-Felvidéki Nemzeti park szuper túravezetőinek segítségével.

Tihany

A Belső -tó partján május 30-án délután 14 órától várják a gyerekeket egy jó kis gyereknapi piknikre. Lesznek finom falatok, kézműves szöszmötölés, lehet csillámtetoválást készíteni, trambulinozni és logikai játékokban próbát tenni. Kisvonatozás és kölyök diszkó teszi még vidámabbá ezt a napot kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Nyitókép: Pexels/Kampus Production

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva