Turbéki Bernadett | 2021.08.31. 08:00
Gyógyíthat, vagy betegségbe taszíthat a nem megfelelően kialakított élettér
Nincs olyan odú, amelyikből ne lehetne tündöklő palotát varázsolni, és az a nagy tér, amit ne lehetne hűvös kaszárnyává tenni. A feng shui révén ez a filozófiája azoknak a szakembereknek és érdeklődőknek, akik a hétvégén kétnapos rendezvény keretében vitatták meg az ezotériában és a feng shuiban rejlő építő lehetőségeket Fonyódon.

Huszonnyolcadik alkalommal találkoztak a feng shui rajongói Fonyódon.

Sokan keresték az ásványokat Fotó: Turbéki Bernadett

Fauszt Terézia belgyógyász főorvos huszonhárom éve foglalkozik a feng shuival, vagyis azzal a filozófiával, amely az életterünket befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos. Egy galériát is üzemeltet hosszú évek óta Fonyódon.

– Amikor ügyeletes orvosként kimegyek egy beteghez, már az udvaron, vagy az ajtóban látom, hogy mi betegítette meg. A testileg-lelkileg egészséges ember kertje rendben van, élettere tiszta, rendezett, kacatoktól mentes – mondta Fauszt Terézia, a hétvégi rendezvény szervezője. Huszonkét éve tanítja a feng shuit, ennek apropóján jött létre a találkozó.

– A tanfolyamok olyan jó hangulatúak, hogy gyakran szerettek volna utána is találkozni a csoporttársak. Ezért szerveztem az első találkozót, amelyet otthon tartottam. A rendezvény azonban mindjárt megmutatta, hogy nagyobb érdeklődésre tart számot, mint amennyien otthon elférünk – mesélte a kezdeteket a belgyógyász főorvosasszony, aki a kétnapos rendezvényen egy gyógyító berendezésről szóló előadást tartott a nappali szobáról.

– A nappali az a helyiség, amelynek legalább kétszer akkorának kell lennie, mint a lakás bármely más helyiségeinek, hiszen a családi élet színtere. Az ajtaja legyen nyitva, hogy az energia szabadon áramolhasson, ám minden más helyiség ajtaját viszont zárva kell tartani – sorolta Fauszt Terézia, aki kiemelte a rend és a tisztaság jelentőségét is. Azt is megtudtuk, hogy a kanapét védett helyre kell tennünk, szemben az ajtóval, ám a nem kívánatos vendéget nyugodtan ültessük a bejárattal hátnak, hogy hamarabb távozzon. Felhívta a figyelmet a sarkok és bútorélek rossz hatásaira, és a fény témáját is több oldalról világította meg a hallgatóságnak. A hálószobáról az a Szilvásy Judit beszélt, aki Magyarországon éllovas volt a feng shui behozatalában és elterjesztésében harminc évvel ezelőtt.

Bő kínálat volt ezoterikus termékekből Fotó: Turbéki Bernadett

– Felnőtt egy generáció, akiknek a szülei annak idején foglalkoztak feng shuival, ám ők maguk valahogy nem vették át ezt a filozófiát, pedig érdemes lenne mindenkinek elmélyülnie benne, mert az egész életünkre hatással lehet, ha tudatosan rendezzük be a lakásunkat – mondta Szilvásy Judit, a Feng shui hazai meghonosítója. – Nem mindegy, mit hová teszünk az életterünkben és az sem, hogy milyen színek vesznek körül az egyes helyiségekben. Az erős színek például sok vitát gerjesztenek. A faliképek témája is hatást gyakorolnak ránk. Egy úgynevezett baguatérkép nyolc életterületre osztja a lakásunkat, amely alapján tájékozódhatunk – mondta Szilvásy Judit, aki szerint nagy jelentőséggel bír a rendezvény, amelyen a legújabb ismereteket osztották meg a szakértők kiválóságai egymással és az érdeklődőkkel. Csaknem húsz előadás szólt a témához kapcsolódóan, amelyeket kulturális programok, meditáció, jógabemutató, termékismertetők és vásár is kísért.

Képekkel a testi-lelki-szellemi egyensúlyért

Az ezoterikus hétvége ásvány és mandala árusai között egyik üde színfoltként volt jelen Csizmadia Klára, aki káprázatos selyemfestményeivel tündökölt az egyik standnál.

Csizmadia Klára képei a test-lélek-szellem egyensúlyát építik Fotó: Turbéki Bernadett

– Független attól, hogy hiszünk-e benne, a test-lélek-szellem egysége működik az életünkben. Egészséges és szerencsés az, aki ezt a hármas egységet tudatosan, helyesen működtetni tudja. Minden képem készül valakinek, és éppen azt az információt hordozza, amire az illetőnek szüksége van a lelki fejlődése és a hármas egység harmonikus működése szempontjából – mondta a festőművész, aki a képeiről azt tartja, hogy biztosítják az életenergia szabad áramlását, így jótékonyan hatnak, és új lehetőségeket ébresztenek.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva