likeBalaton.hu | 2020.08.19. 13:00
Gyülekeznek a viharfelhők: mutatjuk, hol fog lecsapni a zivatar
Még egy darabig marad a borult esős idő. Csütörtökön fordul majd az időjárás, és az elvonuló felhők után marad a zavartalan napsütés.

Csapadék záporok és zivatarok formájában érkezhet

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán a Dunántúlon csak néhol, míg keleten elszórtan lehet zivatarokra számítani. Ezekhez is elsősorban intenzív csapadék társulhat (többnyire ~ 10-30 mm), de átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég sem zárható ki – foglalta össze a ripost.hu.
Az ország nagyobb részén gomolyfelhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, helyenként záporral, zivatarral. Ugyanakkor északkeleten eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és később is csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Arrafelé nagy területen várható további eső, zápor, egy-egy zivatar.

A Balatonnál nem csak ragyogó napsütésben találsz programot, nézd meg a kínálatot itt!

47 programot ajánlunk a hosszú hétvégére a tó körül!

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére szerda estig

A mérsékelt, helyenként élénk (15-30 km/h) alappal fújó északnyugati szelet élénk (25-35 km/h), egyre többfelé erős (40-50 km/h) lökések kísérik. Intenzív zápor vagy zivatar környezetében erős vagy viharos (50-65 km/h) széllökés kialakulhat. A délután második felében mérséklődni kezd a légmozgás, estére mindenütt megszűnhetnek az élénk széllökések. Gomolyfelhős, napos időben lesz részünk. A délutáni, kora esti órákban egy-egy futó zápor, esetleg rövid zivatar valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul. Késő este 18, 19 fok köré hűl a levegő.

Ebben a változékony időben érdemes elővigyázatosnak lenni. Minél kevesebb a vízirendőrség dolga, annál jobb. Augusztus 17-én, a hétfői viharban, nagyon sokat dolgoztak. Harmincegy ember nem tudott volna partra jutni nélkülük. Az elmúlt harminc év adatai alapján ez rekord, soha nem kellett még egy nap alatt ennyi mentést végezniük.

Olvasói fotó: Kovács Luca

Nyitókép: Szabadi-Sóstó, Fotó: Szűr Annamária / 24 Óra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva