PR cikk | 2021.02.09. 12:37
Ha majd egyszer újra utazunk, menjünk Európába autóval
Hirdetés - Még mindig rettentő sok a kérdőjel és a kiszámíthatatlanság az idei szabadidős utazásokkal kapcsolatban. Mikortól lehet menni, hányan és hova. Csak belföldben gondolkodhatunk vagy külföldben is? Lesz a célállomáson karantén? Meddig? Kell az utazáshoz oltás?

És a kérdések sorát bőven folytathatnánk, sokismeretlenes még az utazás, szállás, pihenés témaköre. Az viszont biztos, hogy az emberekben egyre nő annak az igénye, hogy kimozduljanak a négy fal közül, elmenjenek máshova és nemcsak egy napra kirándulni, már ha az anyagi helyzetük ezt lehetővé teszi.

Pihenés a természetben

Pihenés a természetben. (Fotó: pexels.com)

Úticélok

Azt javasoljuk, hogy készüljön többféle terv az utazásokat illetően. Vegyük számba a pénzügyi lehetőségeket, a lehetséges úticélokat és számoljuk ki a költségeket. Belföldi pihenés? Szálloda vagy magánszállás? Milyen egyéb kívánalmaink vannak? Medence, jakuzzi, szauna, dézsa – a leggyakoribb „elvárások” között szerepel ma már.

De vannak, akiknek kifejezetten az számít, hogy kiszakadjanak a hétköznapi mókuskerékből, és részt vehessenek egy digitális detoxban, internet, laptop, telefon nélkül pihenhessenek, túrázhassanak.

Ugyanez igaz lehet azokra is, akik külföldre vágynak. A tengerparti és/vagy városnézős pihenés ugyanúgy fontos szempontok lehetnek, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki másra vágyik az (önkéntes) karantén után. Ha nem merünk vagy nincs lehetőségünk repülni (és egyelőre nem tudjuk, hogy ezt kötik-e majd valamilyen oltási papírhoz), menjünk autóval Európába, és tervezzük meg a költségeket az útdíj kalkulátor segítségével.

A külföldi utazás költségeit tervezzük meg az útdíj kalkulátorral

A külföldi utazás költségeit tervezzük meg az útdíj kalkulátorral. (Fotó: pexels.com)

Útdíj kalkulátor

Akár csak egy országnak egy adott városa a cél, jó döntés lehet előre megbecsülni az utazás várható költségeit. A szállás díja és az üzemanyag mellett az autópálya díjai és a matricák árai például mind tervezhetők. Tájékozódjunk előre, hogy egyes országokban mennyibe kerülnek a matricák, lehet-e előre online megvásárolni, vagy csak például benzinkutakon helyben.

Ha egy komoly kis Európa-túrát tervezünk, akkor az utazással felmerülő költségek mellett a gépjármű előzetes átvizsgálását és esetleges szerelését se felejtsük el belekalkulálni a büdzsébe.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva