veol.hu/Juhász-Léhi István | 2020.09.04. 07:00
Ha szeretsz kirándulni, ezt most életbevágóan fontos tudnod!
A Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. a vadászterületének egy részén – a gímszarvas párzási időszakára való tekintettel – október 15-éig a 9 óra előtti és 16 óra utáni időszakra ismét bevezeti az erdőlátogatási korlátozást.

A korlátozás célja, hogy a gímszarvasállomány számára fontos párzási időszakban az erdő- és vadgazdálkodók megfelelő nyugalmat tudjanak biztosítani az erdőkben.

Az erdőterületet nappali időszakban gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral és lóval bárki látogathatja. A korlátozás a kijelölt turista- és kerékpárutakra is érvényes.

A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy az eseti rendezvények, valamint a szervezett, vezetett túrák a szükséges hatósági engedélyek, illetve az előzetes egyeztetést követő erdőgazdálkodói hozzájárulás birtokában tarthatóak meg. Fontos tudni, hogy a vadászterületek egybeesnek a MH Bakony Harckiképző Központ lő- és gyakorló tereivel. A szeptemberi-októberi időszakban is aktív katonai igénybevétel és éleslövészetek zajlanak, ezért mindenképpen szükséges tájékozódni az érintett katonai szervezettől a túrázási lehetőségekről.

Rövid kiránduláshoz nagyszerű helyszín a Koloska völgyi vadaspark, ahol láthatunk szarvasokat is.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva