2018.09.08. 16:00
Hajós seregszemle Balatonkenesén
Minden korábbinál több hajót csodálhatnak meg testközelből az érdeklődők az idén 23. alkalommal megrendezett Balaton Boat Show kiállításon a Kenese Marina Portban.

Nagyjából kétszáz méternyi hajót szemlélhetnek meg a látogatók a Kenese Marina Portban a hétvégén rendezett kiállításon – méghozzá nem hosszában, hanem csak széltében mérve. Hozzávetőlegesen ugyanis ilyen hosszú a kikötő belső partvonala, amely mentén legalább félszáz vitorlást és elektromos hajót sorakoztattak fel a kiállítók. Köztük 20 újdonság és egy világújdonság is akad.

– Világpremiert tartunk a Balatonon, hiszen itt mutatkozik be a GreenlineNeo elektromos hajó, ezt a magyar érdeklődők láthatják először a világon – mondta büszkén Lange Péter, a márka hazai forgalmazójának vezetője. A világpremier ténye jól jelzi, hogy immár lassan világszinten is jegyzik a legnagyobb hazai vízi seregszemlét.

Valamennyi hajó testközelből is megcsodálható, azaz bátran felmehetnek rájuk és belülről is alaposan szemügyre vehetik őket az érdeklődők.
– Ez a kiállítás remek alkalom arra, hogy aki ma még csak érdeklődik a hajózás iránt, az pontos képet alkothasson a hazai kínáltról, felmérhesse az árakat és azt, hogy milyen hajóra is lenne szüksége – fogalmazott Rápolthy Edit, a Balaton Boat Show szervezője.

Ami azt illeti: rengetegen élnek is a lehetőséggel, hiszen minden hajó előtt kisebb turista csoportnak beillő bámészkodó áll.

– Azért nem vészes a dolog, mi már vagy 10 hajót néztünk meg, de 5 percnél többet még sehol sem kellett várnunk – mondta egy apuka, aki Veszprémből érkezett a remek családi programnak is felfogható rendezvényre. – A gyerekek imádják a hajókat, ők akarnak megnézni mindent, ezért vagyunk itt minden évben. Egyszer talán majd veszünk is egyet, de ez ma még csak álom.

A kínálat nemcsak vitorlásokból áll, tíz hajóból 3-4 elektromos – ami jól mutatja, milyen gyorsan nő ezek népszerűsége a Balatonon.

– Négy évvel ezelőtt még csak mi voltunk itt elektromos hajóval, ma már szinte minden jelentősebb forgalmazó kínálatában van ilyen jármű – utalt az utóbbi évek egyértelmű trendjére Viszkei András, a piacvezető (magyar) WiaBoats vezetője.

Persze, nem csak szép új, eladó hajók sorakoztak fel a kenesei kiállításon, akadnak motorcsónakok és jetskik is, továbbá rengeteg kapcsolódó terület képviselői is jelen vannak. Így kedvünkre válogathatunk ruhák, távcsövek és karkötők közül – hogy csak néhány termékkört említsünk.

Természetesen kint van a Vitorlázás Magazinnal közös standon a likebalaton.hu is, érdemes minket is felkeresni, hiszen értékes ajándékokkal kedveskedünk olvasóinknak.

Kiemelt látványosság az idei eseményen az idén 50. Alkalommal megrendezett Kékszalag történetét bemutató kiállítás, amely a Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste Bank jóvoltából érkezett a Balaton Boat Show-ra. Ennek keretében korabeli fotókon, legeken és rekordokon keresztül elevenedik meg Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének története. Ezen kívül megcsodálható Litkey Farkas tavalyi Kékszalag-győztes hajója is, az Artemis katamarán.

Az idei Balaton Boat Show egyik újdonsága, hogy a kiállítási információk mobil applikáción keresztül is elérhetőek! A Close2U mobilapplikáció letöltésével a kiállítás területén információs üzenetek segítik a tájékozódást, hasznos tudnivalókat, különleges ajánlatok érhetők el a látogatók számára telefonon. Az alkalmazáson keresztül érhető el a látogatói kvízjáték is, melyet helyesen kitöltve értékes ajándékokhoz juthatnak a látogatók.

 

Lénárt Attila

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva