2018.11.14. 12:00
Hamarosan nyit a tél a Balatonon!
Bár a mínuszok szerencsére még nem gyülekeznek, Balatonlellén hamarosan korcsolyázhatunk is. November 24-én nyit a műjégpálya,mellette pedig finomságokat kóstolhatunk a hüttében, két héttel rá pedig a gasztropikniken is.

Idén – november 24-én – harmadik szezonját kezdi a műjégpálya Balatonlellén. Ahogy már megszokhattuk, idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, lesz korcsolya- és fakutya bérlés, lesz oktatás és számtalan különleges program is. A sort december 1-jén egy igazi különlegesség, az Adventi Fesztivál nyitja.

Ahogy hirado.hu is összefoglalta, az esemény a Balatoni KÖR által szervezett gasztro piknik sorozatába kapcsolódik, mely a téli Balaton egyik legnagyobb és legizgalmasabb rendezvényének ígérkezik. A szervezők több hagyományos rendezvényt olvasztottak össze, a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásárt, a II. Balatoni Adventi GasztroPikniket, és III. Mikulás Regatta vitorlásversenyt. Jelen lesz a Balatonpart 10 meghatározó étterme, 12 borászat, 2 cukrászda és egy pálinka főzde. Ezeken kívül a következő programokat emelik ki:

Mindezek mellett lesz kézművesfoglalkozás, gyermekjátékok, sült gesztenye, forralt bor, és igazi karácsonyi hangulat, és persze megérkezik a Mikulás is. Egy igazi kuriózumot is kipróbálhatnak a helyszínre érkezők, a Balaton első látvány szaunáját közvetlenül a tó felett.

Balatonlellén ötödik éve dolgoznak azért, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció legyen. Törekvésük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több Balaton parti település ismeri fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket. Az idei téli szezon alatt még számos helyen találkozhatunk gasztro eseményekkel.

November végén Balatonfüreden a Füred Gasztro várja a látogatókat, majd folytatódik a Gasztro Piknik Sorozat: december 1-jén Balatonlellén, december 8-án Badacsonyban kóstolhatjuk meg a Balaton ízeit. A piknikek további helyszíne lesz Csopak (február 23.) és Köveskál is (március 23.).

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva