Mihály Szilvia | 2019.06.29. 11:00
Hány bikinit viszel a strandra?
Végre itt a kánikula, irány a Balaton, egész nap ücsöröghetünk a vízben és napozhatunk a parton. Te lecseréled magadon a vizes fürdőruhát szárazra vagy hagyod, hogy megszáradjon rajtad?

A hőségben nincs jobb időtöltés a balatoni strandolásnál, bármikor csobbanhatunk a hűsítő vízben, úszhatunk, labdázhatunk, élvezhetjük a nyarat!
A gondtalan nyári fürdőzéseket időnként még a kánikulában is megkeserítheti egy felfázás, vagy fertőzés, nem is gondolnánk, hogy a vizes bugyi okozhatja a bajt.

Fotó: pixabay

Bár a nagy melegben néhány perc alatt megszárad rajtunk a fürdőruha, főleg az aprócska bikini, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a nedves, meleg környezet kitűnő táptalaja lehet a felfázásért felelős baktériumoknak. A nedves fürdőruha szorosan a testünkre tapad, és ha nem áramlik benne a víz, vagyis nem úszunk, és mozgunk, akkor elszaporodhatnak a gombák, baktériumok.

Fotó: Pixabay

A keszthelyi Várkert Klinika urológus szakorvosa Dr. Paukovics Diána is hangsúlyozza, hogy a parton ne vizes fürdőruhában legyünk, és lehetőség szerint minél hamarabb töröljük magunkat szárazra.
– Strandolás vagy wellness után sokan jelentkeznek az urológusnál vagy a háziorvosnál hólyaggyulladás panaszaival. Nők nagyobb számban érintettek. Ennek oka a női húgycső rövid volta, amelyen a kórokozók könnyebben a hólyagba jutnak. Gyakori, fájdalmas vizelési inger, erősebb szagú vizelet, csípő, égő érzés vizeléskor, alhasi fájdalom, esetleg véres vizelet is lehetnek a tünetek.

Mutatunk pár fürdőruhát, amin az összes belső szervedet láthatod!

A likeBalaton tanácsa, bármilyen macerásnak is tűnik, az, hogy minimum két szett fürdőruhával menj strandra, fürdés után törölközz meg, és cseréld szárazra magadon ezt a falatnyi ruhadarabot.

Fotó: pixabay

Minden balatoni strandon, még a szabadstrandokon is vannak ingyenesen használható öltözőkabinok, ahol két perc alatt átöltözhetünk és megtörölközhetünk. Amúgy sem szép látvány, ha nedves ruhában ülünk le lángost enni, ilyenkor legalább egy törölközőt terítsünk magunk alá, és gondoljunk arra, mi szeretnénk-e más után egy csöpögős padon üldögélni.

Fotó: pixabay

A levetett vizes fürdőruhádat csavard ki, tedd a törölköződre a napra száradni. Este mindenképp öblítsd vagy mosd ki az aznap használt fürdőruhákat szappanos vízzel, hogy másnap ne homokszemcsés, iszapos szettben indulj strandolni.
A fürdőruhának amúgy sem tesz jót a napolaj, naptej, ami beszívódik az anyag szálai közé, ezért a mosással nem csak magadat, hanem a divatos fürdőruhádat is óvod.
Nézd meg, milyen bikinikben pózolnak a magyar celebek!

Kiemelt kép: pixabay

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva