2018.11.24. 07:00
Hányingered lesz utazás közben? Itt a megoldás!
Gyakori probléma, hogy menet közben hányingere lesz az utasnak, legyen a jármű busz, vonat vagy akár személygépkocsi. Egy új - és egyszerűnek tűnő - fejlesztés most mindezt megoldja.

Sok ember szenved attól, hogy a mozgó járműben utazás közben valami tárgyat – könyvet, újságot, okostelefont, táblaszámítógépet – nézve hamar rosszul lesz. Az utasok kényelmét minden fölé helyező Citroën gyár mérnökei fejlesztették ki a problémára megoldást nyújtó Seetroën nevű szemüveget, amely a viselő látómezejében jól észlelhető módon jeleníti meg a vízszintes síkot.

Az eszköz használata:
• Az első tünetek jelentkezésekor tegye fel a szemüveget.
• Az agy 10–12 perc múlva ráhangolódik a belső fül által észlelt mozgásra, amelyet a mozdulatlan tárgyra – okostelefonra vagy könyvre – meredő szem eddig nem erősített meg.
• Vegye le a szemüveget és élvezze tovább az utazást.
A szemüveget felnőttek és 10 év fölötti gyerekek használhatják (ekkorra fejeződik be a belső fül fejlődése).
A szemüvegben nincs üveg, így bármelyik családtag vagy utastárs – akár normál szemüveggel együtt is – viselheti.

A SEETROËN szemüveg már kapható 99 eurós áron a márka Lifetyle boutique-jában: lifestyle.citroen.com

A francia Boarding Ring TM start-up cég által kifejlesztett technológia szabadalmaztatott, bevizsgált gyógyászati segédeszköz, ami 95%-os hatásfokkal rendelkezik. Azt hidalja át, hogy a belső fül érzékeli a mozgást, de ezt a szem által az agyba közvetített kép nem erősíti meg – ezen segít a mesterséges horizont.

 

forrás: automotor.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva