police.hu | 2020.07.21. 12:00
Három nap alatt 21 ittas vezetőt fogtak a Balaton-parti régióban
A zéró tolerancia ellenére 33 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök a hétvégén, közülük két sofőr balesetet okozott. A közlekedés nem játék, nincs helye ittas járművezetőnek a forgalomban!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. július 17-én 0 órától 2020. július 19-én 24 óráig összesen 33 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Közülük két járművezető balesetet okozott, míg 21 ittas sofőrt a Balaton-parti régióban igazoltattak a rendőrök.

Egy 55 éves enyingi lakos Balatonfőkajáron, a Kossuth utcában tolatni kezdett tehergépkocsijával 2020. július 17-én 8 órakor, azonban nekiütközött a mögötte álló autónak. A helyszínre érkező rendőrök a sofőröknél alkoholszondás vizsgálatot végeztek, ami a tehergépkocsi vezetője esetében pozitív eredménnyel zárult. Őt ezután további mintavétel céljából előállították, és ellene – vezetői engedélyének elvétele mellett – ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek.

Egy 19 éves fiatal fiú pedig Városlődön okozott balesetet úgy, hogy alkoholfogyasztást követően ült a volán mögé.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas sofőrök forgalomból való kiszűrésére.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

Ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek! Nincs helye ittas járművezetőnek a forgalomban!

Forrás: Police.hu

Nyitókép: rendőrségi fotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva