2019.04.03. 08:00
Hatalmas siker a Nemzeti Regatta
Ötven helyből 48 elkelt, így már csak két település nevezhet a júniusi Nemzeti Regatta Vitorlásfesztiválra.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára várják Siófokon a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket. A kétnapos országos seregszemlének ismét Ördög Nóra lesz a háziasszonya, házigazdája pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is. Az eseményen ingyenesen látogatható koncertek keretében fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar!

Március végéig már 48 település küldte be hivatalos, írásbeli jelentkezését, így a teljes teltházhoz jelenleg már csak két további település számára maradt kiadó hely az idei kétnapos családi fesztiválra. A résztvevő települések amatőr vitorlásversenyen és a Sió csatornán megrendezett sárkányhajó bajnokságon egyaránt megmutathatják tudásukat, valamint különböző produkciókkal mutatkozhatnak be a színpadon, illetve az Ízek Versenyén is megmérettethetik magukat, településük ízvilágát Siófokon június első hétvégéjén.

Az országos esemény mottója: „A Balaton nem csak a régióban élőké, hanem egyben Nemzeti Kincsünk is!” Ez alapján a rendezvény kifejezett célkitűzése, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek települések.

Az évek során folyamatosan növekedett a nem Balaton parti települések aránya a Nemzeti Regattán. Az első évben, 2016-ban a nevezett településeknek még csak 47 százaléka érkezett a Balaton üdülőkörzettől távolabb fekvő helyekről, a tavalyi évben 70 százalékra növekedett. A nevezések jelenlegi állása szerint idén is eléri majd a 70 százalékot a „nem a magyar tenger partjáról” érkező települések aránya.

A rendezvényre kilátogató közönség már biztosan találkozhat Budapest, Győr, Miskolc, Pécs vagy Kaposvárcsapataival. Teljesül tehát a rendezvény célja, hogy az ország minden részéből érkezzenek települések és ismerkedjenek meg a vitorlázással, miközben saját értékeiket is be tudják mutatni a nagyközönségnek a Balaton partján. Örömünkre szolgál, hogy többek között olyan településeket tudunk idén is vendégül látni, mint például Füzér, Gönc, Körmend, Zirc, Makó vagy Hajdúnánás.

Az ingyenesen látogatható fesztiválon koncertek, színpadi produkciók és a vízen, illetve parton tartott versenyek mellett az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon is részt lehet majd venni, a gyermekeket pedig többek között ugrálóvár, körhinta kézműves gyereksarok is várja.

A települések, az egyes tájegységek gasztronómiai kínálatával a Települési Ízek Utcájában lehet majd ismerkedni, ahol a települések a két nap alatt saját programjaikat, turisztikai értékeiket, hagyományaikat és nevezetességeiket, látnivalóikat egyedi arculati elemeikkel kültéri sátorstandon mutatják be. Érdemes kilátogatni erre a siófoki szezonindító eseményre az érdeklődőknek, hiszen a gazdag, ingyenes programkínálat igazi családi kikapcsolódást ígér minden korosztálynak a nyár elején!

A még nevezni kívánó települések a www.nemzetiregatta.hu oldalról is letölthetik a nevezési lapot, az érdeklődők ugyanitt tájékozódhatnak a versenyekről, illetve az aktualitásokról.

A profi kormányost és a OneDesign – azonos típusú – hajókat a Balatoni Hajózási Zrt biztosítja.

A lelkes, 7 fős legénységet a vitorlás versenyre, a 10 fős sárkányhajós csapatot a nevezett település polgármestere vagy megbízottja delegálja.

A nevezési díj magában foglalja az amatőr vitorlás pályaversenyen, a sárkányhajó futamon, illetve a településmarketing elemeit, mint a főzőversenyen való részvételt, a kültéri sátorstandon való megjelenést és a színpadi bemutatkozás lehetőségét, és a rendezvény hivatalos honlapján való egységes bemutatkozást. A teljes részvételi feltételek és tudnivalók a nevezési lapon olvashatók.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva