2019.09.28. 11:09
Hatalmas siker! Litkeyék soling-világbajnokok!
A második naptól kezdve az élen állt, és magabiztosan nyerte meg a francia La Baule-ban megrendezett soling-világbajnokságot a Litkey Farkas, Joó Kristóf, Németh Pepe trió.

A végeredményt tíz futam alapján hirdették ki, amelyből hármat megnyert a magyar egység. A háromszoros világbajnok kormányos Litkey Farkas új összetételű, bár minden elemében rutinos csapattal vágott neki a viadalnak, a végén pedig egy jól összekovácsolódott, remekül együttműködő hármas ünnepelt a dobogó tetején – írta beszámolójában a Nemzeti Sport.

– Jól felkészültünk, és az első néhány nap fényében nagy előnnyel kellett volna nyernünk, de az utolsó két napra szorosabbá vált a küzdelem. Csütörtökön volt egy csigatörésünk, ha nincs az a tizenegyedik hely, akkor ma már csak vitorlázni kellett volna, ehhez képest küzdelem volt ez a javából, főleg, hogy a pénteki első futamon egy hetedik hellyel még inkább magunkra húztuk a fő riválisunkat. Az utolsó futamon azonban legyőztük a brazilokat, így végül öt pont előnnyel megnyertük a versenyt – összegzett Litkey Farkas.

Franciaországban megnyerték a vb-címet (Fotó: facebook/Litkey Farkas)

La Baule-ban, az Atlanti-óceánon erős és közepes szélben zajlottak a küzdelmek, olyan hullámokon, amelyeken kellett a vitorlázó-tudás, a szerencse semmilyen szerepet nem játszott. Érdekesség, hogy az ár-apály a zárónapon megtréfálta a mezőnyt: nem volt víz ott, ahol álltak a hajók, így csak délután lehetett kimenni az utolsó futamokra, le is rövidítették a pályákat.

– Nyertünk három futamot, és nemcsak emiatt mondom, hanem egyébként is az a véleményem, hogy mi voltunk a legjobbak a mezőnyben. A csapatban mindenki rutinos: Németh Pepe tizenhét év solingozás után lett világbajnok, Joó Kristóf három éve kezdett a hajóosztályban, erős, mint a bika, ő ült középen. Összességében nagyon jó volt együtt vitorlázni, a két srác is jól kijött egymással, engem is tiszteltek, elfogadták, amit mondtam, úgyhogy jó szellemiségben zajlott le ez a tíz futam. És bónuszként nyertünk, aminek nagyon örülünk – nyilatkozta Litkey.

Nyitókép: Tumbász Hédi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva