2018.08.24. 13:00
Helikoptersimogató nap volt Veszprémben
Fotókiállítással, majd sötétedés után repülőtéri fényszórók bekapcsolásával is gazdagodott a II. Helikoptersimogató nyílt nap Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeum tanulmányi raktárának udvarán.

S. Perémi Ágota, a Lackó Dezső Múzeum igazgatójának szavai szerint rendhagyó a rendezvény, de csak részben, hiszen az intézmény udvarán több hasonló esemény volt és minden bizonnyal lesz is a jövőben.

– A rendezvény létrehozásában a múzeum munkatársai mellett jelentős szerepet vállal az LHSN.HU csapata, Balogh Ákos hathatós közreműködésével – mondta S. dr. Perémi Ágota, aki reméli, hogy a helikopter nem csak dísz, hanem valódi élményeket is nyújt az odalátogatóknak. Elhangzott az is, hogy az udvaron álló légi jármű – és most már egy emléktábla is – az ezred emlékét is őrzi.

Közzétette: lhsn.hu – 2018. augusztus 19., vasárnap

 

– Azok érdemlik meg a szebb jövőt, akik tisztelik a múltukat – ezt már Koller József dandártábornok, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka emelte ki megnyitóbeszédében, majd hangsúlyozta: – Akik a múltat annyira tisztelik, hogy helikoptert újítanak fel vagy fényképeket készítenek és abból könyvet adnak ki, ők olyat alkotnak, ami maradandó az utókor számára.

A fotókiállítás megnyitását követően Dévényi Veronika Forgószárnyalás című, a magyar katonai helikopteres repülők mindennapjait bemutató képes albumról lehetett kérdezni a szerzőt, de Balogh Ákos és Benedek Levente fotóriporterek, vagy Zord Gábor szakújságíró is megosztotta élményeit az érdeklődőkkel, miközben a Laczkó Dezső Múzeum tanulmányi raktárának udvarán álló Mi-24D harci helikoptert kívül és belül is meg lehetett „tapogatni”.

Laczkó Dezső Múzeum és az lhsn.hu szervezésében

Közzétette: lhsn.hu – 2018. augusztus 19., vasárnap

 

Napnyugtakor a helikopter felújított külső és belső világítását is életre keltették a szervezők, de repülőtéri fénytechnikai eszközök is emelték az est hangulatát.

Forrás: veol.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva