2019.01.31. 12:00
Helyi finomságok a balatoni piacokon
A helyi termelői piacokon szinte minden megtalálható, borok, gyógynövények, teák, sajtok, tejtermékek, méz, méhészeti termékek, füstölt termékek, mézeskalács, házi sütemény, gabonafélék, olajok, lekvárok és szörpök, megannyi ízletes étel és ital a vásárlók nagy örömére.

Liliomkert – Káptalantóti
A Liliomkert bebizonyítja, hogy helyi erőforrások felhasználásával, a hagyományokra és a közösség tudására alapozva is lehet lépéseket tenni a fenntarthatóság felé. Az emberek tudatos részvételével és együttműködésével, a termelői piacok hálózata a fenntartható, közösségi értékeken alapuló társadalom és vidékfejlesztés eszközeként is működhet. A Liliomkertben 2007 óta működő piac Káptalantótiban egész évben, minden vasárnap szeretettel vár. Látogatóként 9 és 12 között érdemes érkezni, annak érdekében, hogy a legtöbb portékát találd.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa


Fotó: Tóth B. Zsuzsa


Fotó: wikipedia

 

Piac placc – Tihany
A Tihanyi PIAC placcon pezseg az élet. Helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok – minden ami szemnek szájnak ingere. Az árusokon kívül alkalmi fellépőkkel, művészekkel, változatos programokkal várják az érdeklődőket, a régi korok hangulatában piacozni vágyókat.

Fotó: FB

Csalán – Historia Helyi Termelői Piac, Veszprém
Helyi és környékbeli termelők, gazdák termékeit vásárolhatjuk meg az egészséges és környezettudatos táplálkozás és életmód szellemében. Ha megpihennénk a vásárlás előtt vagy után, térjünk be egy frissítő italra a Historia Kert Kávéház és Borbárba vagy az ugyancsak itt található Malomkert Sörházba. Minden pénteken 16:00 – 19:00 Veszprémben, a Historia Kertben.

Fotó: FB

Balatonalmádi Városi Piac
A Balatonalmádi Városi Piac árusainak egy része őstermelő és a saját kiskertjében kemény munkával termesztett zöldséget-gyümölcsöt hozza ki a piacra, vagy készít saját feldolgozott portékát. Más részük főleg az alföldi gazdák termékeit veszi meg a nagybanin és árulja. Harmadik részük magánszemélyként a saját holmiját kínálja megvételre, de akad köztük bőven régiséges is. Javarészük helyi vagy környékbeli, így a piac adta lehetőségből él.

Fotó: FB

LábdiPiac Badacsonylábdihegyen
A piacon a helyi termelők által kínált minőségi élelmiszereket, így friss zöldséget, zamatos gyümölcsöt, kézműves sajtokat, tejterméket, házi szörpöket, lekvárokat és más háztáji termékeket kóstolhat és vásárolhat. A helyi termelők vegyszermentes idény zöldséggel és gyümölccsel, kézműves sajtokkal, füstölt húsáruval, házi szörpökkel és lekvárokkal, kenyerekkel, süteményekkel, gluténmentes, diabetikus, vegán pékáruval, mézzel, mézeskaláccsal, adalékmentes kozmetikumokkal várják a vásárlókat. Nyitva 07-12.00 óráig.

Lábdi Piac 2017

Közzétette: Lábdi Piac – 2018. március 18., vasárnap

Keszthelyi városi piac

A Városi piac Keszthely belvárosában helyezkedik el, közvetlenül a Fő tér, és a színház közelében. Ezt az előnyt, mely elhelyezkedése révén adódik, még jobb kihasználtságot teremt a hagyományos piaci hangulatot megtartva. A piacon igazi őstermelőktől lehet vásárolni, megtalálhatóak a „kendős” nénikék, akik valódi házitojást, és szabadföldi terményeket árusítanak, valamint mangalica füstölt áruk, és friss lángos és mézeskalács, puszedli is kapható. Az iparcikkek között a magyar gyártók termékei, kézműves termékek és divatcikkek kaphatóak, de megtalálható a lábos és egyéb konyhai eszközök sokasága, szőrme és még sok minden.

Fotó: FB

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva