2019.05.24. 17:00
Jön, jön, jön! A legnívósabb vitorlásverseny a Balatonon!
A Mihálkovics Kupa az egyik legpatinásabb vitorlásverseny a Balatonon, amelyet 1968 óta rendeznek meg. A regatta szervezését 2018-ban egy fiatal, lendületes csapat vette át, amelynek deklarált célja: „Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni”.

A verseny több mint 50 éves hagyományaihoz illő komoly díjazás, illetve meglepetések várják idén is a 2019. május 25-26. között megrendezendő 52. Mihálkovics Kupa – Jeep Renegade Nagydíj résztvevőit. Minden készen áll tehát Balatonföldváron a „magyar tenger” egyik legrangosabb regattájának rajtjára.

Itt már írtunk a programról, kattints a részletekért.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni – ez volt a szervezők célja, amikor 2018-ban új kezekbe került a Mihálkovics Emlékverseny. A regatta új gazdáinak sikeres bemutatkozását követően idén is megrendezik az 52. Mihálkovics Kupa – Jeep Renegade Nagydíjat május végén, a földvári Marinában.
– Április végén nyitottuk meg a nevezést a versenyre a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében. Örömmel tapasztaltuk, hogy a tavalyi nagy érdeklődés az idén sem hagyott alább. Eddig 70 egység nevezett, közel 120 hajó legénysége jelezte, hogy ott lesznek a Mihálkovics Kupa – Jeep Renegade Nagydíj rajtjánál – mondja Horváth Péter, a viadal főszervezője.

Mihálkovics Kupa-Jeep Compass Nagydíj 2018

Közzétette: Mihálkovics Kupa – 2019. január 13., vasárnap

 

A vitorlázás technikai csúcsát jelentő katamarános csapatok a Mihálkovics Speed Race-en mérhetik össze tudásukat a stílszerűen karbonból készült vándorkupáért. További nyolc ranglistaversenyes hajóosztály győztesei értékes Zzolnay trófeákkal térhetnek haza. A viadal új fődíját, a kézzel festett Zsolnay Vándordíjat szintén a világhírű pécsi porcelánmanufaktúra ajánlotta fel.

A verseny hivatalos időmérő partnere, a Cornavin két darab értékes svájci karórát ajánlott fel: az egyikkel a győztes kamatarán kormányosa, míg a másikkal az egytestűek Yardstick számítás szerinti legjobb hajójának kormányosa térhet haza. A verseny támogatói jóvoltából további értékes nyeremények is gazdára találnak a vasárnapi eredményhirdetés során.

Hogy ne csak a versenyzők érezzék jól magukat, a szervezők remek vízparti programokról is gondoskodtak. Május 25-én, szombaton – a verseny névadó támogatója, a FCA Central and Eastern Europe Kft. jóvoltából – Jeep és Alfa Romeo tesztvezetésre lesz lehetőség, valamint zenés vacsora; május 26-án, vasárnap pedig svédasztalos reggeli várja vitorlázókat a balatonföldvári kikötőben.

Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva