likeBalaton.hu | 2020.10.02. 06:00
Hétvégi balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

Október 3., szombat

XIV. NN Ultrabalaton Balatonfüreden

2020-ban 14. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. Október 3-án félmaraton lesz.

Jancsi és Juliska fesztivál Keszthelyen

Kézműves játszóház és mesemondás várja a gyerkőcöket.

Káli Feszt 2020 Köveskálon

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Káli Feszt. Célja, hogy a Káli medence szerelmesei, az ide látogatók kerékpárral, gyalogosan, illetve autóval is felfedezhessék a környéket. Közben pedig megismerjék a tájat és a helyi népszokásokat. Az események családbarát rendezvények, amelyek nagy része nappali időtöltést kínál.

Orosz Zenei Fesztivál – Csajkovszkij 180 Tihanyban

Október 3-án komolyzenei koncert lesz a Tihanyi Apátságban, a közönség Csajkovszkij legismertebb műveiből hallhat gazdag válogatást.

Nordic Walking túra Balatonszárszón

Kellemes őszi Nordic Walking túrára invitálnak minden érdeklődőt Balatonszárszón, a Megújulás útján, melynek végén örömtáncra várják a résztvevőket.

Füredi Őszi Fesztivál minden októberi hétvégén

Tárlatvezetések októberben a Füredi Őszi Fesztiválon, többek között dr. Máriás, Szőke András, Barabási Albert László és dr. Beke László közreműködésével.

Szabadtéri koncertfilmvetítés Hévízen

Mozi és koncertélmény egyszerre? Hévízen ingyenes filmvetítésre várnak, ha kedved van, táncra is perdülhetsz. Ezen a hétvégén a Lord of Dance filmet nézheted meg.

Holdfénytúra a Badacsonyon

Ismét egy holdfénytúra, ám ez már kicsit más. Eljött az ősz, más színek, illatok fogadnak az alkonyi, esti Badacsony-hegyen.

A barokktól az argentin tangóig Vonyarcvashegyen

Lenkey-Major Lilla (harsona) és Sarkady Katalin (zongora) koncertje a Zene Világnapja alkalmából.

BalatoniKÖR GasztroPiknik- 1. állomás, Szigliget

Idén ősszel is minden hónapban összejön a Balatoni kör egy napra, és borász, pálinkafőző, cukrász, éttermes és szállodás tagjaikkal bemutatják, hogy miért olyan izgalmas a Balaton egész évben. Elhozzák büszkeségeiket, legszebb tételeiket, legfinomabb ételeiket, vendégszeretetüket és jókedvüket, ti pedig mindent megkóstolhattok a Várudvar Gasztroplaccán!

Október 4., vasárnap

Európai Madármegfigyelő Napok Siófokon

Madármegfigyelésre vár a siófoki kikötőben minden érdeklődőt a Dél-Balatoni Természetvédelmi Csoport. Az ingyenes rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől sokakat csábíthat ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője. Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Virágot Algernonnak Veszprémben

Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház bemutatja Daniel Keyes Virágot Algernonnak című színművét. Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének. Ugyanakkor a mesterséges intelligencia korában megkérdőjeleződik az emberen folytatott kísérletezés jogosultsága, a tudomány lehetőségeinek gátlástalan tágítása. A világhírű regény színpadi változatát Szervét Tibor készítette.

Hajdu Klára és Szakonyi Milán akusztikus duókoncert Keszthelyen

A „Köszönjük, Magyarország!” sorozatában a Balaton Színház főbejáratánál lép fel Hajdu Klára és Szakonyi Milán.

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

Oktoberfest Hévízen október 4-ig

Harmonikaszó, sör és bajor perec Hévízen? Igen, valódi német fesztiválhangulatot varázsolnak a Nagyparkolóba.

Völgyhétvégék #4 Kapolcson október 3-4.

Szeptembertől négy hétvégén át könnyed kulturális eseménysorozattal várja Kapolcsra a látogatókat a Művészetek Völgye stábja. A Völgyhétvégék koncertjein, kiállításain, túráin, előadásain, filmvetítésein, beszélgetésein összesen ötszáz fő vehet majd részt, egy-egy hétvégére megnyitnak a Művészetek Völgye kedvenc udvarai is. Többek között Hobo a Hobo 75 programmal, valamint a 20 éves 30y és a Hiperkarma is fellép ezen a hétvégén.

 

Mőcsényi-centenárium – Poszterkiállítás 24 tablóban Balatongyörökön október 8-ig

Mőcsényi Mihály (1919-2017) tájépítész professzor, Balatongyörök díszpolgára tavaly lett volna 100 éves, ennek apropóján jött létre egy utazó kiállítás, melyet szeptembertől két héten keresztül Balatongyörökön is látható lesz. A kiállítás a Mőcsényi archívumokra építve mutatja be a szakmai út főbb stációit a családi indíttatástól, a kertépítészeti munkáktól a kertművészeti és városi tájépítészeti kutatásokon át a tájrendezés, tájtervezés és tájvédelem szakterületének bevezetéséig és stratégiai fejlesztéséig.

VIII. NBBH – Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny Révfülöpön október 10-ig

A 187 órán át tart majd a világ leghosszabb pontyhorgászversenye a Balaton körül. Az NBBH a hazai pontyfogó viadalok egyik legnagyobb megmérettetése. Több száz versenyző, közel félezer horgászbot, több tucat Balaton körüli helyszín, 187 óra non-stop bojlizás. A Balatont egy hétre körbeölelő nagyhalas road show központja ezúttal is Révfülöpön lesz.

Terasz koncertek Keszthelyen a Balaton Színháznál október 27-ig

A főbejáratnál rendezik meg a koncerteket, melyekkel kapcsolatban a teljes program a fenti linkre kattintva olvasható.

Mesterem nyomán – Kiállítás a Kisfaludy Galériában Balatonfüreden október 31-ig

A Veszprémi Művész Céh rendhagyó, tematikus kiállítása a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2020. szeptember 12-től október 31-ig tekinthető meg. A tárlat megnyitója szeptember 12-én 14 órakor lesz.

„Varázslatos világ” – kollektív kiállítás Balatonfüreden november 17-ig

A füredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a Művészklub „Varázslatos világ” című kollektív kiállítása tekinthető meg. A kiállítást megnyitja Tóth Györgyi a Balatonfüredi Városi Könyvtár igazgatója, klasszikus gitáron közreműködik Pózna Melinda.

Láthatatlan jelenlét – kiállítás és program Balatonfüreden november 29-ig

A Láthatatlan jelenlét című kiállítás megnyitója a füredi Vaszary Galériában szeptember 17-én 17 órakor. A kiállítás november 29-ig megtekinthető, a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozások pedig szeptember 17. és október 31. között zajlanak.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva