likeBalaton.hu | 2020.10.09. 08:00
Hétvégi balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

Október 10., szombat

Minden(ki)zöldell- Bor&Gasztrotúra Balatonudvariban

A Minden(ki)zöldell gasztrotúrára azokat a Fradit és a legendás csapatot szerető vendégeket várják, akik érdeklődnek a minőségi borok világa és a gasztronómia iránt, akik szívesen sétálnak a pincék, a mandulafák és szőlőtőkék között a balatoni panorámát csodálva, akik kíváncsiak régi sztorikra, és akik szerint a sport és a gasztronómia kultúrája igenis összetartozhat, de legalábbis kiegészíti egymást.

VIII. NBBH – Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny Révfülöpön október 10-ig

A 187 órán át tart majd a világ leghosszabb pontyhorgászversenye a Balaton körül. Az NBBH a hazai pontyfogó viadalok egyik legnagyobb megmérettetése. Több száz versenyző, közel félezer horgászbot, több tucat Balaton körüli helyszín, 187 óra non-stop bojlizás. A Balatont egy hétre körbeölelő nagyhalas road show központja ezúttal is Révfülöp.

Fotó: Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny Facebook

Állatok Világnapja Zalakomárban

Kedvezményes belépőjeggyel várnak a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban az Állatok Világnapja alkalmából! Tanösvény, dagonyázó bivalyok, állatsimogató, kiállítás nyújt az egész család számára szabadtéri élményeket.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum
MTI Fotó: Varga György

Őszi csodák a kastélyparkban Keszthelyen

A keszthelyi Festetics-kastély parkjának őszi élete számos titkot rejt, amelyekre szakember vezetésével derül fény a séta során. A Helikon Kastély parkja minden évszakban más és más arcát mutatja az érdeklődőknek. A kastély parkjában sétálva megfigyelhetők a virágok, bokrok és fák éppúgy, mint a park építményei – az Oroszlános kút, szökőkutak, szobrok –, amelyek a Festetics család múltját idézik fel.

Fotó: Mihály Szilvia

Őszi varázslat Szigligeten

Mi Szigliget nevének eredete? Mivel foglalkoztak a régi szigligetiek? Szigliget történetével, életével és a környék természeti értékeivel ismerkedhet meg az, aki részt vesz ezen a hangulatos túrán.

Műhelyfortélyok Keszthelyen

A néprajzi látványtárba kerülő műtárgyak állományvédelmi kezeléseken és restauráláson is átesnek. A restaurátor a műhelyében fogadja az érdeklődőket és avat be bennünket a szakmai titkokba. A Balatoni Múzeumban 2020 szeptemberében került átadásra az új állandó kiállítás, a Balatoni kincsestár. A néprajzi látványtárba kerülő műtárgyak állományvédelmi kezeléseken és restauráláson is átestek. A vitrinbe kerülő tárgyakon végzett munkafolyamatokat a műhelyében mutatja be a Balatoni Múzeum restaurátora. Itt olyan műhelyfortélyokra is fény derül, amit még a múzeumi dolgozók többsége se ismer.

Füredi Őszi Fesztivál

Tárlatvezetések októberben a Füredi Őszi Fesztiválon, többek között dr. Máriás, Szőke András, Barabási Albert László és dr. Beke László közreműködésével.

Állatok világnapja – sétáltató és örökbefogadó nap Balatonszabadiban

Az állatok világnapja alkalmából örökbefogadó és sétáltató napot tartanak a siófoki állatmenhelyen.

Fotó: Krausz Andrea

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

Terasz koncertek Keszthelyen a Balaton Színháznál október 27-ig

A főbejáratnál rendezik meg a koncerteket, melyekkel kapcsolatban a teljes program a fenti linkre kattintva olvasható.

Mesterem nyomán – Kiállítás a Kisfaludy Galériában Balatonfüreden október 31-ig

A Veszprémi Művész Céh rendhagyó, tematikus kiállítása a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2020. szeptember 12-től október 31-ig tekinthető meg. A tárlat megnyitója szeptember 12-én 14 órakor lesz.

„Varázslatos világ” – kollektív kiállítás Balatonfüreden november 17-ig

A füredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a Művészklub „Varázslatos világ” című kollektív kiállítása tekinthető meg. A kiállítást megnyitja Tóth Györgyi a Balatonfüredi Városi Könyvtár igazgatója, klasszikus gitáron közreműködik Pózna Melinda.

Láthatatlan jelenlét – kiállítás és program Balatonfüreden november 29-ig

A Láthatatlan jelenlét című kiállítás megnyitója a füredi Vaszary Galériában szeptember 17-én 17 órakor. A kiállítás november 29-ig megtekinthető, a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozások pedig szeptember 17. és október 31. között zajlanak.

Füredi Szüret a Balatoni Hal és Bor jegyében

A három napos szüreti fesztivált a bor és a hal jegyében rendezik meg Balatonfüreden október 9. és 11. között. A kulturális programok mellett kézműves vásár és gasztronómia élvezetek várják az érdeklődőket a város több pontján. A szüreti felvonulás szombaton, 13 órakor indul a Vásárcsarnok parkolójából, az útvonalon borkóstoló, majd a Kisfaludy Színpadnál az érdeklődők kipróbálhatják a mustkészítést és préselést is. Szombaton a Balkan Fanatik zenél a rendezvényen.

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva