likeBalaton.hu | 2020.08.05. 08:00
Hétvégi balatoni programajánló - a Balatonnál most is minden van, és lesz is!
Más ez a nyár, de így is rengeteg program vár! Lesz itt koncert, sportverseny, kirándulás, bringa és kulturális esemény is, úgyhogy nehogy otthon maradj!

Augusztus 8., szombat

Szelíd Balaton tematikus túrák – Riviéra

Útvonal: Kiindulási hely Bűnbánó Magdolna templom-Református templom-Török ház-Boldog Gizella Királyné templom-Lovas (Panoráma út)-Református és Katolikus templom-Paloznak

A Festeticsek és Keszthely fényben és árnyékban

A Festeticsek nyolc generációjának hétköznapi történetei elevenednek meg ezen a városi sétán. Az érdeklődők megismerhetik többek között egy rejtélyes afrikai vadászat hátterét, egy grófi esküvő menüsorát, a Hévízi-tó és a főnemesi család kapcsolatát, valamint a kastély és a város fénybe borulásának történetét.

Lord koncert a Szigligeti várban

A Zenés esték a Balaton várában harmadik koncertjének fellépője az évtizedek óta népszerű a Lord zenekar.

Mazsola és Tádé – bábjáték Balatonszemesen

Zenés bábjáték az Ametist Bábszínház előadásában.

 

Augusztus 9., vasárnap

Szelíd Balaton tematikus túrák – Balatonfüred

Útvonal: panorámaút, Balatonarács: templomok, Tamás hegy – kilátó és kereszt, panorámatút, Sikse, Papsoka, templomok, ZSKH

 

Egész hétvégén és a nyár folyamán – programok a Balatonnál

Bor7végék Badacsonyban

Idén a Bor7 helyett borhétvégékkel várnak bennünket Badacsonyba. Kóstolj bele a tüzes vulkáni borokba. Szombaton az A Nyughatatlan zenekar és Dj Juhász Bálint, vasárnap a Bówli Roll nevű formáció szórakoztatja a közönséget.

Végvári napok Sümegen

Színes középkori forgatag vár a Várkertben: zászlóforgatók, kirakodóvásár, míg a Sümegi Várban íjász- és solymászbemutatók színesítik a hétvégét.

Amatőr autocross futam

Amatőr autós sportrendezvény egész nap látványos programokkal. 13:00 Futamok (Ifjúsági, Épített, Lada, Széria kicsi, Széria közép, Széria nagy, Ütközéses, Amatőr, Női, Szuper, Szerelői) Belépődíjas rendezvény.

DJ a szőlőben Paloznakon

100% nyár – 100% DJ a szőlőben – 100% boldogság Júliustól minden szombaton várják a vendégeket. A fűre lépni ér: ha laza piknik hangulatra vágytok, akkor nyugodtan lehet pokrócot vinni és leheveredni a fűre.

Presszókert – Koncertsorozat a veszprémi várban augusztus 15-ig

Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Wellhello, Punnany Massif, Hooligans és még sokan mások a csillagok alatt! Augusztus 8-án, szombaton a Depresszó zenekar lép fel és hozza el a legjobb rockslágereit Veszprémbe.

Zánkai nyár 2020 augusztus 23-ig

A strand szabadtéri színpadán egész nyáron szórakoztató programokkal várják a látogatókat. Táncos műsorok, hangszeres előadások, gyerekkoncertek is lesznek.

Déli-Bakony bringás vándortáborok augusztus 23-ig

Minden héten indulnak kerékpáros túrák a Bringás Vándor jóvoltából, akik kerékpáros vándortáborokat szerveznek felső tagozatos és középiskolás diákok részére.

Tematikus napok a Helikon Kastélymúzeumban augusztus 29-ig

Múltidéző kastélylátogatás élőzenével, komolyzenei koncerttel és fényjátékkal, családi kincskereső, családi meseóra és postakocsi-túra, valamint lovasbemutatók és várják a látogatókat.

Fotó: Mihály Szilvia

Magyar Kortárs Top 10 – Kiállítás a Vaszary Galériában

A tárlat szenzációja, hogy a válogatásba több éven át készített toplista alapján kerültek be a kiállító művészek.

Flying Ball amatőr strandröplabda kupa – Plázs Siófok – szeptember 13-ig

8 hétvégén várja a Plázs az amatőr strandröpiseket. A férfi és női kategóriát szombaton bonyolítják, a vegyes kategóriát vasárnap. (Két fős csapatok nevezését várják).

Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva