Déli-Bakony bringás vándortáborok
Június 21-től augusztus 23-ig minden héten indulnak kerékpáros túrák a Bringás Vándor jóvoltából, akik kerékpáros vándortáborokat szerveznek felső tagozatos és középiskolás diákok részére.

A túrák résztvevői elbűvölő dombvidéken bringázhatnak a Balaton északi partjához közel, és időjárástól függően akár többször is lehet mártózni egyet a tóban.

Az 1 hetes túra alatt a résztvevők bejárják a különleges hangulatú Káli-medencét, megcsodálják a kőtengereket, és számtalanszor fog szép panorámával eléjük tárulni a Balaton. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájain, a Keszthelyi-hegységben és a tó partján sok érdekes, értékes és élménydús hely vár a túrázókra.

Az útvonal fő állomásai:

Veszprém – Nemesvámos – Balatonfűzfő – Balatoncsicsó – Nemesvita – Keszthely

Útközben a látnivalók pedig:

Villa Romana Baláca, Veszprémfajszi Kálvária-kilátó, Litéri kerékpáros pálya, Balatonfűzfői Tobruki Strand, Öreghegyi vasúti híd és mozdony, Kerekes Pince, A Zöld, Zádor-vár, Kinizsi vár Nagyvázsonyban, Kossuth-kilátó, Hegyestű, Emberi komédia szoborcsoport, Kővágóörsi kőtenger, Zánkai strand, Szentbékkállai kőtenger, Salföldi Major, Theodóra-forrás, Szigligeti vár, Afrikai Múzeum, Balatongyöröki Szépkilátó, Szent-Mihály kápolna.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva