2019.02.07. 03:15
Hódítanak a fali gázkazánok
Hirdetés - Ma már ott vannak mindenütt, ám nem véletlenül ennyire népszerűek: családi házakban és társasházi lakásokban egyaránt ötvözik az egyedi szabályozás, illetve a gázfűtés biztonságát, kényelmét.

Gyerekkori emlékekből, régi történetekből még emlékszünk a gázkonvektorok hangos, gyakran zavaró kattogására, a cserépkályhák kínzóan lassú felmelegedésére, ám amióta hozzáférhető a cirkóként is ismert fűtéstípus, a régi megoldások sorra perifériára szorulnak. A fali gázkazánok legújabb típusai ugyanis alig hallhatók, gyakorlatilag a legkisebb helyekre is felszerelhetők, és teljesítményük semmivel nem marad el más fűtési alternatívákétól. Nézzük meg közelebbről, pontosan mit is tudnak!

Felújításkor, építkezéskor egyaránt ideális

A fali gázkazán – ahogyan neve is sejteti – egy falra felszerelhető fűtőberendezés. Jó ár-érték aránya és megbízható teljesítménye miatt új ház építésekor, de felújításkor is gazdaságos, biztonságos megoldást jelenthet. Maximális élettartamának kihasználása érdekében kiemelten fontos, hogy szakember végezze a felszerelést, a karbantartást, illetve olyan modellt válasszunk, melynek hazánkban – lehetőleg lakóhelyünkhöz közel – található szervize.

Kéményes, turbós, kondenzációs, hybrid

Gázkazánoknak ma már négy alaptípusa, több mérete és számtalan modellje érhető el kényelmesen, így minden igényre és helyzetre testre szabható, optimális megoldást választhatunk. Az ismertebb márkák, mint a Bosch, a FÉG, az Immergas gépei mind rozsdamentes anyagokból készültek, így akár fürdőszobába vagy konyhába is beszerelhetők.

 

Hatásfokuk szerint növekvő sorrendben választhatunk a kéményes, a kondenzációs és a turbós megoldások közül, melyek ugyanúgy biztosítják a kellemes meleget, legyen szó apró hálószobáról, vagy nagyobb irodahelyiségről. A kombi kazánok egyszerre két fontos funkciót is ellátnak háztartásunkban: fűtésre, illetve meleg víz előállítására is képesek, így beszerzésükkel két legyet üthetünk egy csapásra. A hybridek pedig igazán fenntartható alternatívát kínálnak: a gáz mellett a levegőből nyert hőenergiát is hasznosítják, így a megtakarítást pénztárcánkon is érezni fogjuk!

A modernitás kényelme

A legújabb generációs kazánok, azon túl, hogy szakszerű beszerelés és megfelelő karbantartás mellett hosszú évekig jó szolgálatot tesznek, kifejezetten egyszerű kezelésüknek hála még a modern technológiáktól tartózkodók számára is könnyed használatot biztosítanak. A legtöbb modell érintőképernyővel rendelkezik, melyen egy-két mozdulattal beállítható a kívánt hőmérséklet. Az auto funkció pedig lehetővé teszi, hogy a fali kazán külső és belső érzékelőin keresztül magától szabályozza a meleget – így nincs többé kihűlt szoba vagy fagyos iroda, a megfelelő fali gázkazánnal hosszú távon garantálhatjuk a kellemes hőmérsékletet.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva