PR cikk | 2022.08.22. 14:49
Hogyan készítsük el az alapot egy fa kerti házhoz?
Hirdetés - A fa természetes hatást kelt, ráadásul a strammsága, időtállósága is megkérdőjelezhetetlen. Nem véletlen, hogy egykor a családi házak többségéhez minimum egy fészer hozzá tartozott. S nemcsak azért készültek fából, mert ez az alapanyag volt a leginkább elérhető, legkönnyebben megmunkálható, hanem mert hozta is azokat az elvárásokat, amik felmerültek vele kapcsolatban. S bár változhatott bármennyit az idő, meg az élet, a fa egyeduralma továbbra is érinthetetlen.

Mindegy, hogy milyen az alap?

Korántsem, s tulajdonképpen ezzel meg is érkeztünk a lényeghez, a téma esszenciájához. Sokan gondolkodnak úgy, hogy egy faház tulajdonképpen ráhúzható a nagy semmire is. Főleg, ha mondjuk kerti tárolóként funkcionálna a jövőben, akkor felesleges komolyabb erőfeszítéseket tenni a felépíttetéséhez. Amúgy akár saját kezűleg is kivitelezhető mindez, nem? Nem!

Tény, hogy aki akarja, megpróbálhatja mindenféle alap nélkül felhúzni azt a házat, amire vágyik, amiről álmodozik. De most szólunk, hogy a csalódottság ilyen formán borítékolható, mégpedig olyan elégedetlenség, ami már rövid távon jelentkezik. De ez a kisebbik baj, a nagyobbik gond akkor realizálódhat, ha a meggondolatlanság balesetveszélyes helyzetekhez vezet.

Tehát nem véletlen, hogy a faház beton alap ár nagysága az a releváns kérdés, ami felmerülhet. Mert igen, a betonozás, az alap öntése elkerülhetetlen lépés. Pontosabban nyilván átugorható ez a rész, de ahogy azt említettük ennek az elhatározásnak fixen garantálhatóak a súlyosan hátráltató következményei.

Mennyire cél a tartósság

Bagatellnek tűnik ez a felvetés, mert persze, hogy cél. Viszont alap nélkül miféle tartósság érhető el? Nos, olyan, ami múló ábránd csupán. Ami ideig-óráig látszólag működik, aztán a kártyavár minden előzmény nélkül összeomolhat.

Száz szónak is egy tanulság a vége: a beton alap az az alap, amire az építkezés szabadon, megbízható módon támaszkodhat! Az árak egyébként egészen széles spektrumot járnak be ezen a területen. Vagyis a precíz árkalkuláció kizárólag akkor hozható tető alá, ha minden részlet a helyére kerül. Ha megvan, hogy hány négyzetméterről van szó, és ha amúgy a terveztetés során is szabad utat kap a beruházás megvalósítása.

A faház beton alappal megingathatatlan?

Igen! A tartósság egyet jelent a hosszú élettartammal. Ami egyébként nem években mérhető. Minimum évtizedekben. Vagyis tulajdonképpen egyszeri beruházásról beszélünk, ami azonban sokszorosan visszahozhatja az árát hála a teljes elégedettségnek.

A díjtételek számításánál a faanyag is szót kér magának. Eddig sem volt olcsónak mondható, de az utóbbi hónapokban megduplázódott, megtriplázódott a beszerzési ára. Ettől függetlenül most érdemes vásárolni belőle, mert az elmúlt időszak statisztikái alapján jelenleg jól teljesít ár tekintetében, vásárlói szemmel természetesen.

Az építtetés alapesetben viszonylag gyorsan lezavarható, s a beton alap öntése sem okozhat extra nehézséget, viszont a terepszemle mindenképpen lényeges a sikerhez. Hiszen a terület felmérése során születő adatok szolgálhatnak kalkulációs alapként.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva