PR cikk | 2022.01.13. 13:39
Hogyan működik a micellás víz?
Hirdetés - A micellás víz aktív komponense - a micellák - mikroszkopikus méretű vegyületek, amelyek bizonyos koncentrációban felületaktív anyagokat képeznek.

A micellák számos érdekes tulajdonsággal rendelkeznek:

  • a tisztítószerek irritáló összetevőinek hatásának gyengítése;
  • káros vegyi anyagok hatástalanítása;
  • a legkisebb zsírszemcsék „megkötése” és eltávolítása.

Miért érdemes micellás vizet választani tisztítószerként?

A micellás víz egyedisége abban rejlik, hogy hatékony és gyengéd tisztítást biztosít. A micellák mágnesként működnek, magukhoz vonzzák a smink- és zsírrészecskéket, amelyeket aztán egy vattakoronggal könnyen eltávolíthatunk. Ugyanakkor a bőr lipid struktúrái nem pusztulnak el, ezért a micellás víz felvitele után a bőr nem érez kellemetlenséget és szárazságot.

A https://makeup.hu/categorys/223763/ linkre kattintva széles választék elérhető, minden bőrtípusra megtalálható a megfelelő micellás víz.

A kiválasztás előtt fontos megjegyezni, hogy a micellás víz komplex módon működik, egyszerre több problémát is megoldva:

  • az arc tisztítása, beleértve a szem körüli finom bőrt is;
  • smink eltávolítása;
  • bőr tonizálása.

Fontos megérteni, hogy a micellás víz kiválóan alkalmas az arcbőr napi tisztítására és tonizálására, azonban mélytisztításhoz vagy például vízálló smink eltávolításához érdemesebb más speciális termékeket használni.

Le kell öblíteni a micellás vizet?

Ha napi rendszerességgel használja a micellás vizet a bőr tisztítására és tonizálására, akkor nem kell leöblíteni. A termék nem tartalmaz lúgot (amely más tisztítószerekben is megtalálható), ezért nem okoz kiszáradást vagy irritációt.

A micellás vízzel végzett sminklemosás után azonban feltétlenül szükséges a további tisztítás. A MAKEUP webáruház szakértői szerint a smink eltávolításakor a micellás víz feladata a felgyülemlett szennyeződés és a smink eltávolítása. A micellák megkötik az apró zsír részecskéket, megkönnyítve a smink eltávolítását, ezután óvatosan el kell távolítani a smink maradványait nedves vattakoronggal vagy vízzel. Ellenkező esetben a szennyeződés részecskék micellákkal kombinálva pattanásokat válthatnak ki.

Hogyan válasszunk micellás vizet?

Normál vagy érzékeny bőr számára a legjobb a micellás víz. Ha bőr hajlamos a zsírosodásra, akkor a micellás víz csak az első szakasza a teljes tisztításnak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva