Keszey Ágnes, Fábos Erika | 2020.06.29. 19:54
Holnap kánikula, de ma ilyen viharral érkezett a Balatonhoz a hidegfront
Ahogy a meterológusok előre jelezték, hétfő délutánra brutális szelekkel, kiadós esővel megérkezett a lehűlés a Balatonhoz. Holnaptól újra nyár lesz!!!

A vasárnapi hőséget lehűlés váltotta fel. A Balaton térségében jó néhány fokot csökkent a hőmérséklet. Míg vasárnap kora este is még 30 fok közelében járt a hőmérő higanyszála, addig hétfőn délután négy óra körül már csak 18 fok volt. Ilyen hatalmas hullámokat videóztak Balatonlellénél:

A front 14 óra körül lépett be az országba északnyugat felől. Mivel a még forró levegőre futott rá a hűvösebb légtömeg, komoly szélvihar alakult ki. Volt ahol 100 km/h szelet mértek. Kisebb kiterjedésű zivatarok is voltak Balatonfenyves és Buzsák térségében, de Balatonbogláron, Balatonlellén is hatalmas erejű volt a szél, Fonyód felett szabályosan elsötétült az ég.

Lecsapott a vihar Somogyra.

Közzétette: Sonline.hu – Somogy közösségi és hírportálja – 2020. június 29., hétfő

Keszthelyen is megélénkült a szél, de egy viszonylag rövid, ám kiadósnak mondható zuhé után ismét elő-előbukkant a felhők közül a nap.

Az idokep.hu egy kamerája meg is örökítette, hogyan esett Keszthelyen.

 

 

Bár a keszthelyi Sétálóutca elnéptelenedett, de a fagyisok még várják a vendégeket
Fotó: Keszey Ágnes

Mivel a nap további részében lehet még zord az idő, eshet az eső, fújhat a szél, mindenki vegye komolyan a tó egészén érvényes másodfokú viharjelzést és ne tartózkodjon a vízben. Az előírások szerint ilyenkor nem szabad fürdőzni, továbbá tilos csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével.

A hétvégi kánikula után, holnaptól lehűl az idő. Nem egy markáns hidegfront érkezett. Mindössze kellemes, napos nyári idő ígérkezik, a korábbi 35 fok helyett 25-27 fokkal.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva