veol.hu | 2022.08.23. 08:00
Holtan találták meg az eltűnt asszonyt
Megfulladt egy 68 éves nő a fűzfői strand közelében a Balatonban, akit augusztus 20-án találtak meg. Párja összeomlott, nem tudja magát túltenni a tragédián.

– Borzalmas, ami történt, felfoghatatlan! Szépen éltünk nagyon, egy hangos szó soha nem hangzott el közöttünk, és ilyen szörnyűség történt! – mondta zokogva Péter, a Balatonba fulladt nő párja.

Felidézte, a strandnál ültek az autóban pénteken este, amikor a párja elment a mosdóba. Sándor furcsának találta, hogy telik-múlik az idő, de a nő nem érkezett vissza, ezért keresni kezdte, azonban nem bukkant a nyomára. Ekkor már nagyon megijedt, elképzelni sem tudta, mi történhetett, ezért felhívta a 112-es segélyszámot, ahol elmondta az esetet.

A rendőrök rövid időn belül megérkeztek, ők is keresték az asszonyt, lámpákkal mindent megvilágítottak, de nem találták. Javasolták Péternek, ha másnap reggel sem kerül elő a nő, ismét hívja a segélyszámot.

– Nincsenek szavak arra, milyen szörnyű éjszakám volt! Egy másodpercet sem aludtam, vártam, kerestem a páromat, de mindhiába. Így másnap reggel újra felhívtam a 112-es számot – mondta megrendülten. A rendőrök ismét jöttek, kutyát is hoztak, az eb a szagmintavétel után a Balatonhoz vezette őket. Ekkor a férfi már nagyon rosszat sejtett, mert a párja félt a víztől, fogni kellett a kezét a tóban, úszni sem tudott. Szombaton délelőtt a rendőrségre hívták Pétert, aztán nemsokára jelezték neki, találtak valakit a vízben.

– Egy szörfös vette észre a páromat, aztán hozták ki a partra dél körül, ott megnéztem. Most sem tudok beszélni a látványról – zokogott tovább Péter, aki nem tudja, hogyan tovább egyedül, szeretett társa nélkül.

A tragédiát általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva