2019.08.18. 12:39
Hullanak a repülők. Most a Balaton-felvidéken zuhant le, és gyulladt ki egy
Szombaton Zamárdinál kényszerült leszállásra motorhiba miatt egy Cesna 172-es, vasárnap pedig egy ultrakönnyű kisrepülőgép zuhant le Tótvázsony közelében.

Szombaton Zamárdinál kényszerült leszállásra motorhiba miatt egy Cesna 172-es, vasárnap pedig egy ultrakönnyű kisrepülőgép zuhant le Tótvázsony közelében.

A felszállást követően zuhant le és gyulladt ki egy ultrakönnyű kisrepülőgép Kövesgyűrpuszta közelében vasárnap délelőtt – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője.

Stern Péter elmondta, a baleset a Tótvázsony mellett történt fél tíz előtt. A fedélzeten ketten utaztak, és mindeki el tudta hagyni a lángoló gépet. A tüzet a veszprémi hivatásos és a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók eloltották – tette hozzá. A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Szombaton Zamárdiban hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép, amely az M7-es autópálya közelében, egy szántóföldön landolt, a fedélzeten utazó négy ember egyike sem sérült meg a balesetben.


Információk szerint a fiatal férfi pilótának tanul, és 20 perces sétarepülésre vitte a saját rokonait, a Balatont akarta nekik megmutatni a magasból. Tihanyból tartottak már visszafelé, amikor váratlanul leállt a kisgép motorja. A férfinak alig tíz másodperce volt átgondolni hogy mit tegyen.

Érdekel? Itt olvashatsz róla.

Borítófotó: a kigyulladt ultrakönnyű kisrepülőgép helye, fotó: Balogh Ákos/Veol

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva