2019.04.09. 06:08
Húsvéti menü gyorsan? Lehetséges!
Hirdetés - Kevés az időd, mégis szeretnél ünnepi ételt készíteni a családodnak? Íme néhány gyors, egyszerű mégis ünnephez méltó ötlet a menü összeállításához.

Nem kell szakácsnak lenned, hogy elkápráztasd családod egy igazi húsvéti menüsorral. Nyugodtan légy tradicionális, ne bonyolítsd túl. Mindenki jól tudja, hogy a húsvéti menü elmaradhatatlan alapanyaga a sonka, a főtt tojás és a torma és a hagyma. Nincs más dolgod, mint a piacon beszerezni ezeket az alapanyagokat és kezdődhet a menü összeállítása.

Sonka

A sonka nélkülözhetetlen szereplője a húsvétnak. Fogyaszthatjuk hidegen, tormával, paradicsommal, főtt tojással, hagymával de lehet belőle villásreggelit, vagy meleg főételt is készíteni különféle tekercsek, illetve sültek formájában. Magyarországon a hagyomány szerint kaláccsal, retekkel fogyasztják, a régi magyar konyhában pedig almával vagy körtével is igen kedvelt volt.

Nagyon fontos a megfelelő minőségű alapanyag beszerzése, majd ezt követően a szakszerű elkészítés. Szerencsére ez nem igényel komolyabb főző tudást, az interneten számos receptet találhatsz.

A sonkát mindig forró vízben tedd fel főni, így hamarabb megkérgesedik, és kevésbé fő ki az íze. Mindig annyi vizet engedj rá, hogy jól ellepje, és fedő alatt, kis tűzőn főzd. Ha megpuhult, hagyd kihűlni a levében, majd csomagold alufóliába és úgy tedd a hűtőbe. Így finom puha, és könnyen szeletelhető lesz, nem esik szét szeletelés közben.

Tojás

Húsvétkor nem csak sonkából, hanem főtt tojásból is nagyobb mennyiség fogy. A menü elmaradhatatlan alkotója és sokféle módon lehet felhasználni. Készíthetsz töltött tojást, tojássalátát vagy tojásos-majonézes salátákat.

Ha sonka mellé szánt keménytojásokat a sonkalében főzöd meg, különleges, enyhén füstölt zamatot kap, és még jobban illik a sonkához!

Húsvéti desszert

A csokinyuszi, csokitojás szintén elmaradhatatlan része a családi ünnepnek, főként a gyerekek körében. Ezen kívül gyakran kerül az ünnepi asztalra kalács, kuglóf vagy akár répatorta.

A hagyományos húsvéti ételek mellett az ünnepi asztalon ma már megtalálhatók a különféle majonézes saláták, amelyeknek magas a zsír- és energiatartalmuk ezért jó, ha a hidegtálakon friss zöldségfélék, vegyes zöldségsaláták is szerepelnek.

A húsvéti ünnepek alatt éppúgy érdemes odafigyelni a mértékletes, változatos táplálkozásra, mint a karácsonyi ünnepek alatt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva