2018.08.20. 11:00
Idei slágerek a Balatonról
Minden évben készülnek Balaton ihlette dalok, az idei slágereket válogattuk most össze.

A KFT Zenekar 30 éves sikerdalát dolgozták fel a fiúk.
„Ültünk a mólón és néztük,
hogy járja a táncát a vízen a fény
Élveztük, mennyire jó
ez a sablonos helyzet
Hamburgert ettünk és vártuk,
hogy jöjjön a fél négy,
mert utazunk már
Itt hagyjuk Zamárdi-felsőt,
hisz újra csak elmúlt a balatoni nyár…”

A „Legszebb szavak” című dalukhoz készített videót a Margaret Island a Balatonnál. A helyszín a gyönyörű Balaton-felvidék, a Káli-medence, a Hegyestű és persze maga a tó. Akik ismerik a zenekart, azok tudják, tagjai ezer szállal kötődnek a Balatonhoz, így nem véletlen, hogy ezt a gyönyörű tájat választották a videó helyszínéül.

„Holtodiglan, holtomiglan, horgonyragasztó iszapban” – énekli Kiss Tibi és Vastag Gábor, azaz az Aranyakkord. „Ha már van egy ilyen dalunk és épp a Balatonon vagyunk, gondoltuk rögzítjük egy telefonnal. Szuperakusztik, még az elektromos gitár is bedugatlan, hogy a sünöket se zavarjuk” – mondta Kiss Tibi, aki ezer szállal kötődik a tóhoz, a nyári szünidők emlékét énekli meg a Balaton című dalban.

Sokan gondolkodnak azon, hogy jó lenne messze elutazni, de a realitás az mégiscsak a Balaton. A szöveg is arról szól, hogy vágyakozhatunk máshova, megnézhetünk sok idegen tájat, de a Balaton itt van, ez a miénk nagyon régóta, és mindig az is marad – a maga barátságos szépségével és otthonosságával – mondta a LikeBalatonnak Geszti Péter.

A STRAND Fesztivál első videója a New Level Empire „Odafuthatnánk” című számához készült, a dalhoz készült klip is ezt az életérzést mutatja be. A zenekar téli, urbánus környezetbe próbálja belopni a nyári strand hangulatot, több-kevesebb sikerrel, majd berobbannak a fesztivál napsütéssel és energiával teli képkockái. Ha megnézzük a kisfilmet, azonnal elkezdjük tervezni a nyári bulinaptárunkat… Az „Odafuthatnánk” egyébként sorban a zenekar tizenharmadik rádiós és tizenegyedik klipes dala, amely az augusztus 23-i STRAND fellépésükig minden koncerten felcsendül majd.

Az New Level Empire-t már pár éve is megihlette a balatoni hangulat.
„Túl kicsi ez az ország,
de hosszú az út
Ez az este megint hosszúra nyúlt
Balatoni strandok Siófok, Zamárdi
Ilyen ez a nyár
mindig inni meg kajálni
Valahova félúton valahol
Suhan a táj és a motor csak zakatol
Térkép nélkül is ott leszek
Ahol lennem kell mert el nem veszek…”
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva