veol.hu/Kovács Erika | 2021.05.19. 12:00
Idén is csillagokkal minősítik a balatoni strandokat
A hagyományok szerint ismét meghirdette a Balatoni Szövetség (BSZ) a Kék Hullám Zászló strandminősítést, amelyre a BSZ honlapján várják a Balaton-parti strandok jelentkezését június 4-ig, közölte Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a szövetség titkára.

A helyszíni bejárások a strandokon június második felében lesznek a partnerek, szervezetek képviselőivel, köztük a szövetség tagjai mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársaival. Tavaly vizsgálták a strandokon a járványügyi védekezést a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályának képviselői, amelyre idén is felkérik a hatóságot. Több különdíj is gazdára talál majd, így jutalmazzák a legtöbb pontszámot elért strandot, és kiosztják a megyei önkormányzatok különdíjait is.

Balatonfenyves, strand
MTI/Varga György

A bizottság vizsgálja a parkolást, a vizesblokkok állapotát, az akadálymentesítést, a környezetet, a játszótereket, illetve az árnyékoltságukat, valamint a tájékoztató táblákat. Figyelembe veszik a sportolási lehetőségeket, figyelik a gyerekbarát szempontokat is, például a pelenkázót, családi öltözőt. Vizsgálják a strandi vendéglátóhelyek színvonalát és egyéb szolgáltatásokat, például a wifit, az értékmegőrzőt. Idén, az elmúlt évekhez hasonlóan, újra egytől öt csillagig kapnak értékelést a strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely színvonalát.

strandjelentés Balatonalmádi Wesselényi Strand

Balatonalmádi, Wesselényi strand
Fotó: Horváth Virág

A BSZ közölte, az elmúlt években indult strandfejlesztési program negyedik üteme is hamarosan véget ér. Az MTÜ által koordinált fejlesztések hatására a balatoni strandok folyamatosan megújulnak, korszerűsödnek, évről évre újabb fejlesztéseket adnak át, ezzel is növelve a fürdőhelyek vonzerejét.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva