likeBalaton.hu | 2022.02.11. 10:00
Igazi kirándulóidő lesz a hétvégén
Ragyogó napsütés, némi szél, 5-10 fok körüli hőmérséklet lesz. Ne maradj a szobában!

Szombaton ragyogóan napos, friss időre számíthatunk. A kevés felhőből kizárt a csapadék. Reggel -2, délután +6 fok körül alakul a hőmérséklet. A változó irányú szél gyenge marad.

Vasárnap a Dunától keletre rétegfelhős, borongós idő várható, de a Dunántúlon még lesz napsütés. Keleten jelentéktelen csapadék előfordulhat. 3 és 9 fok között változik a hőmérséklet. A délkeleti szél többfelé lesz élénk a szél.

Hétfőn ismét a Dunától keletre várható erősen felhős idő, a Dunántúlon hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Északkeleten főleg az esti óráktól valószínű kisebb eső, zápor. 5 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Kedden és szerdán mindkét nap gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak szórványosan fordul elő záporeső. Enyhe idő lesz: délutánonként 10-12 fok is lehet.

Pénteken erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. (dr. Pukoli Dániel)

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva