2018.06.25. 10:00
Igazodott az igényekhez a nyári vasúti menetrend
Június 16-ától, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok a balatoni vonalakon. Egyes itteni vasútállomások utasforgalma meg is tízszereződhet a nyári időszakban.

Szépen növekedett a bevétel a balatoni forgalomból

A tavaly nyári utasszámok azt mutatják, hogy beváltak az elmúlt évek fejlesztései, a menetrendi reform, a 2017-ben bevezetett értékesítési újdonságok. A tavalyi nyári szezonban a Balaton-parton 1,437 millióan utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A balatoni forgalomból származó bevétel 2017 nyarán meghaladta az 1,4 milliárd forintot, 105 millióval volt magasabb, mint 2016 nyarán – derült ki a MÁV-Start közleményéből.

Korszerű vasúti szerelvényekkel utazhatnak a Balatonhoz a nyaralók Fotó: Kovács Erika / Napló

Kék Hullám, Tekergő és Katica

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a vonattal nyaralni indulók 2018-ban is az utazási igényekhez igazodó járatok közül választhatnak a Balaton északi és déli partja felé egyaránt. Június 16. és augusztus 26. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén pluszvonatok és kerékpárszállítási lehetőség várja a magyar tengerhez utazókat.

A Balaton expresszvonatok Keszthelyig járnak, a tavalyi induláshoz képest egy órával eltolva.

A korábbi években megismert Kék Hullám, Tekergő és Katica vonatokkal idén nyáron is utazhatnak a Balaton északi partjára indulók.

Gondoltak a bringásokra is

A vasúttársaság jelentősen növelte bizonyos vonatok kerékpárszállítási kapacitását, és bővítette a kötelező kerékpárhelyjegy-váltással közlekedő vonatok számát. A északi partra utazó kerékpárosok számára a MÁV-Start a Tekergő gyorsvonatokat ajánlja, melyek gyorsvonati pótjegy és kerékpárhelyjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A Tekergőkön nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik közlekednek, melyekben 16-47 bicikli szállítható. A Kék Hullám és a Katica sebesvonatokat kerékpárhelyjeggyel lehet igénybe venni.

Füred a negyedik legforgalmasabb állomás

Kiderült az is, hogy Siófok vezeti a legforgalmasabb állomások listáját, 149 ezren utaztak ide, Fonyódon 63 ezres, Zamárdin 58 ezres, az újjáépített balatonfüredi állomáson 57 ezres utasforgalmat mértek 2017 júniusától augusztus végéig. A balatonfüredi állomáson a nemzetközi bevétel 58 százalékkal nőtt a 2017-es vizes világbajnokságra érkező szurkolóknak köszönhetően. A bringások körében is sikerült népszerűbbé tenni a vonatozást, 54 ezer kerékpárjegyet váltottak a tó partjára.

Forrás: www.veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva