likeBalaton.hu | 2020.06.24. 10:00
Így csinálj kicsi pénzből óriási vízágyat kerti mókához!
A kreativitásnak semmi nem szab határt, főleg ha egy kellően jó humorú apukáról van szó, aki a gyerkőceinek talál ki izgalmas szórakozásokat. Mint például egy hatalmas, vízzel töltött buborék, amin csúszkálni és lazulni is lehet, és valóban elkészíthető otthon is!

Apa megmutatja, és ha kedvünk van, mi is megalkothatjuk otthon az újdonságokat. Ez a kertbe kifektethető vízágy például fergeteges mókát ígér a lurkóknak.

Mi kell hozzá?

– egy jó nagy és vastag műanyag fólia (a videóban egy körülbelül 3 x 7 méteres, 0,1 mm vastag PVC fólia van)
– egy vasaló
– sütőpapír
– széles és erős szigetelőszalag
– sok-sok víz

Máris izgalmasan hangzik, igaz? Nézzük a lépéseket!

  1. Kiterítjük a fóliát, ha kisebb vízágyat szeretnénk, akkor a kívánt méretűre vágjuk, de meghagyhatjuk gigantikus méretűre is. Félbehajtjuk, és simára egyengetjük.

    (Fotó: youtube.com)

    2.Jöhet a szélek lezárása. Egy nagy darab sütőpapírt félbehajtunk, és a fóliát közbeékeljük. Ezen fogjuk a vasalóval összeolvasztani a műanyag széleit.

    (Fotó: youtube.com)

    3.Arra figyeljünk, hogy a műanyagot közvetlenül ne vasaljuk, mert – tudjuk miért. De aki elég ravasz, ahogy az apuka a videóban, kérhet segítséget a vasalás szakértőjétől, aki általában a feleség.

    Ha a műanyagra rámegyünk a vasalóval, ott bizony lyukat égetünk forrasztás helyett (Fotó: youtube.com)

    4. Az utolsó oldalnál figyeljünk arra is, hogy hagyjunk egy néhány centis rést, ahová a locsolócsövet be tudjuk majd csúsztatni. Ha ez kész, szétterítjük a kertben, de érdemes egy takarót alátenni, vagy legalábbis megbizonyosodni arról, hogy semmilyen ág vagy kavics nem lyukaszthatja ki a matracunkat. Ha ez megvan, a hagyott nyílásba dugjuk be a slagot és nyithatjuk is a vizet.

    Ez lesz a töltőnyílás (Fotó: youtube.com)

    A vízágyunk méretétől függ, hogy mennyi idő, míg megtelik vízzel. De már közben is tesztelhetik a fékezhetetlen gyerkőcök, hogy valóban mindenhol jól levasaltuk a széleket, és nem ereszt sehol az óriás buborékunk.

    Tesztelés (Fotó: youtube.com)

    5. Ha megtelt vízzel, akkor a töltőnyílást jól töröljük szárazra, majd ragasszuk le erős szigetelőszalaggal.

    A nyílás szoros leragasztása (Fotó: youtube.com)

    Ha elkészültünk, akkor pedig indulhat a móka! Az ágyat lehet akár színes műanyag fóliából is csinálni, vagy aki szeretne még kreatívabb lenni, akár színes ételfestékkel is beszínezheti a vizet. Jó mulatást!

    (Fotó: youtube.com)

Nyitókép: Illusztráció/Pexels

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva