PR cikk | 2021.05.28. 16:23
Így érdemes barber shopot választani
Hirdetés - Ha már elgondolkodtunk azon, hogy a fodrászatot borbély üzletre (barber shopra) váltsuk, akkor azt hiszem, az összes közül a legfontosabb tanács az: tegyük meg, ne várjunk. Ez persze olyan szabály, amely csak férfi olvasóinknak szól. Ha kedves női olvasóval van dolgunk, azt javasoljuk, hogy meglepheti párját, édesapját vagy bármely más férfi ismerősét egy jól sikerült barber shop élménnyel. Hogy ne csak egy kellemetlen vagy semleges feladat legyen a hajvágás (és borotválkozás), hanem egy valódi élmény.

Hol találjuk a barber shopokat Magyarországon?

Ma már vidéken is léteznek barber shopok, azonban főleg egy-egy megyeszékhelyre kell gondolni, és ott sem lesz nagy gond a túlzott választék miatt.

Budapesten több profi barber shopot is lehet találni. Leginkább a „bel-pesti” világból kell kiindulni, de az sem igaz, hogy innen eltávolodva nem lehetne barber shopokat, sőt, az sem, hogy nem lehet jó barber shopokat találni. Még a folyó dombosabb-hegyesebb oldalán, Budán is vannak barber shopok, a Móricz Zsigmond körtérnél és a Margit híd budai hídfőjénél is.

Nagy érvágás (nem szándékos szóvicc) volt a Covid-19 járvány az összes borbély üzletnek, Budapesten egyrészről a turisták hiánya miatt (elég hangulatos egy olyan borbély üzlet a bulinegyedben / mellett, ahová nők nem léphetnek be, például egy külső-manchesteri legénybúcsús csapatnak is), másrészről mindenhol a Covid-19-cel kapcsolatos biztonsági előírások, korlátozások, félelmek miatt.

Fotó: jacqueline macou/Pixabay

Melyikek az igazán jó barber shopok?

Legelőször azokat a helyeket lehet (és kell is, egy magára igényes ügyfél esetében, aki autentikus élményt keres) kizárni, amelyek valójában vegyes fodrászatok, csak felkerült egy „barber shop” matrica is a kirakatra. Itt semmi extrát nem találunk, legfeljebb valamivel magasabb árakat, esetleg egy-két extra szolgáltatást a listán. De az is lehet, hogy még ennyit sem: csak egy-két trendi szimbólumot (kulcsszavak: szakáll, borotvák, hipszter betűtípus) egy-két nagyobb matricán vagy plakáton.

Innen elég nagy lépés eljutni egy igazán elkötelezett, tapasztalt csapatot, aki még egy igazán hangulatos helyen is dolgozik. De Budapesten ez sem lehetetlen: több különböző barber shop más‑más tematikával, hangulattal várja a belépő vendégeket. Bár a vendégkör mindig csak férfiakból áll(hat), ma már olyan minőségi borbély üzlet is létezik, ahol maguk a barberek mindnyájan hölgyek!

Az igazán jó barber shopo(ka)t a kipróbálásuk után lehet „biztosra” megtalálni, de az internet is sokat segíthet, hiszen sokan értékelni szokták 1-4 vagy 1-5 csillag között az élményeiket, sokan szöveges leírást is adnak: ez pedig akkor jellemző, ha szokatlan élmény éri őket, akár jó, akár rossz értelemben. És mivel a barber shop élményköre egy elég új dolog (2010 előtt nemigen találtuk meg őket), ez egy jó módszer lehet a legjobb helyek megtalálására.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva