likebalaton.hu | 2020.05.09. 06:00
Idén maszkban strandolunk? - Így lesz biztonságos a vakáció
Gondolkodtál már azon, hogy idén maszkban kell-e majd strandolni, esetleg plexifalak választanak el a többiektől? Megnyugtatunk, erre nem lesz szükség, de a biztonságodra kiemelten ügyelnek a balatoni strandokon is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség COVID 19 kézikönyve nem csak a szállásadók és vendéglátók számára ad útmutatást a biztonságos üzemeltetéshez, hanem a strandok esetében is megnyugtató ajánlásokat tettek közzé. A Balaton és a strandolás így továbbra is a nyár egyik legbiztonságosabb pontja lehet!

Fotó: Mihály Szilvia

Bár a koronavírus-járvány idején a strandok fenntartása, működtetése, a vízparton és a vízben a vendégek közötti ajánlott távolság betartása az átlagosnál nagyobb odafigyelést igényel, mutatjuk, hogyan lesz tökéletes és biztonságos a nyári balatoni strandélményünk!

A fizetős strandok esetében eddig a várható legnagyobb vendégszámra vonatkozóan egy főre számítva 10 m2 pihenést szolgáló terület kellett biztosítani, ez idén a duplája, 20 m2 területet lesz. Ez azt jelenti, hogy minden fizetős strandnak újra kell számolni a terhelhetőségét, és szabályozni a beengedést, ezzel egyidejűleg, ahol lehetséges, az online előzetes jegyvásárlást célszerű előnyben részesíteni.
A strandokon, mind a fizetős, mind a szabadstrandok esetében a fedett és szabadtéri területen, a természetes vízfelületen, továbbá medencékben a vendégek közötti 1,5 méteres távolság tartása szükséges. Erről a szabadstrandot üzemeltető köteles tájékoztatni a vendégeket a helyszín megközelítésének útvonala mentén.

A közös terek, öltözők, zuhanyzók, medencék, egyéb felületek, lábmosók higiéniai állapotának fenntartására szigorú protokollt dolgoztak ki, melynek betartása kötelező lesz.

A javaslat szerint szükséges lesz a stégkorlátok, medencekorlátok, vízbejutást segítő egyéb eszközök kapaszkodóinak 30 percenként történő fertőtlenítése, és az öltözőkabinok ajtajának, belső felületeinek 2 óránként történő fertőtlenítése.

Fotó: Krausz Andrea

A strand valamennyi részlegében, vizesblokk helyiségében kötelező lesz a papucs használata. Nyugodtan bérelhetünk strandeszközöket is, hiszen a vízi szabadidős, sporteszközök használata közötti időtartamban megtörténik majd az eszközök fertőtlenítése. A pihenőterek berendezései számát is szükség szerinti csökkenteni kell a zsúfoltság elkerülésének érdekében. A pihenőágyak maximum kettesével, egymástól másfél méteres távolságban, szellős elrendezésben használhatók.

Olvasói fotó: Kovács Tamás

Azt már korábban is tudtuk, hogy a vízben nem jelent ránk veszélyt a koronavírus, itt olvashatod el az erről írt cikkünket!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva