dietaesfitnesz.hu | 2021.08.08. 12:00
Így marad tökéletes az alakod a Balatonnál
A nyár a legjobb időszak a diétázásra, feltéve, ha nem csábulsz el a strandbüfék kínálatától.

Nyáron, főleg a kánikulában szerencsére csökken az étvágyad, így inkább csak hűsítő folyadékra, mintsem túl nehéz, laktató ételekre vágysz.
Mit tegyél, hogy ne rontsd el a balatoni pihenés alatt az egész éves diétád? Mutatjuk.

Mire figyelj, mielőtt elindulsz a strandra?

Soha ne menj üres gyomorral, inkább egyél otthon valami diétásat.
Vigyél hűtőtáskát, és legyen nálad cukormentes gyümölcslé, vagy lehűtött gyümölcs (sárgadinnye, görögdinnye, sárgabarack, szilva, cseresznye, meggy…) és persze legalább két liter hideg víz. Ezek mind segítenek abban, hogy ne törjön rád váratlanul a farkaséhség.

Kép: pixabay

Ha engedtél a kísértésnek

Természetesen a legjobban megtervezett diétázás közben is megeshet, hogy az önfeledt fürdőzés után mégis megkívánsz valamit, vagy a barátaiddal szeretnél beülni az egyik napernyős büfé teraszára. Ilyenkor jön a nagy kérdés: Mit egyek?
A következő finomságokból válogathatsz bátran, a tiltólistát azonban nem árt komolyan venned, mert pillanatok alatt elronthatod a diétádat egy zsírban tocsogó lángossal, vagy egy fehérlisztes hatalmas hamburgeres zsemlével.

Fotó: Freepik

Kukorica: egy még belefér

Biztosan hallottad már, hogy ez a zöldség nem éppen diétás étel, de egyetlen cső elmajszolásától még nem dől össze a világ. Szerencsére egy rostdús csemege, de egy hátulütője mégis akadhat. A strandon gyakran előre besózzák, és a sok só a szervezetedben megköti a vizet, és ez nehezítheti a diétád. Ha csak lehet, só nélkül kérd!

Fagyi helyett frappé

A jeges nyalánkságok és mesés kávéköltemények közül a legjobb, ha a frappét választod. Ebben ugyanis nagyon kevés a tej, vagyis a zsiradék, inkább csak sok-sok jég az alapja. Cukor és édesítés nélkül is mennyei, és nem teszi tönkre a hónapok óta tartó fáradozásaidat, főleg ha szólsz az eladónak, hogy tejszínhabot ne nyomjon a tetejére. Egy kis fahéjat természetesen kérhetsz bele, attól csak izgalmasabb lesz az íze.

Egy szelet grillhusi és egy kis kovászos uborka

Ha valódi éhséget érzel, és egy kis sósra vágysz, a legjobb, ha grillhúst választasz magadnak, zöldkörettel. Ha erre nincs lehetőség, akkor a hús mellé jöhet valami savanyúság. De itt sem árt az óvatosság! Sajnos a legtöbb ecetben eltett zöldséghez ízesítésként cukrot is tesznek. Szerencsére mégis akad egy, amihez nem kell édesítés: ez pedig a kovászos uborka. Ezt eheted bátrán a strandon is!

Tiltólistán:

  • Hot-dog
  • Lángos
  • Olajban sült hekk
  • Palacsinta
  • Pizza
  • Hamburger

Forrás: dietaesfitnesz.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva