viharjelzés: Siófoknál 1
14°
19°
DNY
3 km/h
2018.11.21. 10:00 Így még nem látta a Kis-Balatont!
Megosztom
Elvonulna a város zajától? Nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik? Fedezze fel a Kis-Balatont, most akár az irodai ebédszünetben is, hiszen pár perces kis videót mutatunk erről a természeti csodáról!

Keszthelyről, Hévízről autóval alig negyed óra alatt elérhetjük a Balaton testvérét, a Kis-Balatont, Zalakaroson pihenve néhány percnyi autózással vagy biciklizéssel juthatunk el a vadregényes helyszínre.

Most pillanatok alatt ott lehet, ha megnézi ezt a drónvideót:

A Kis-Balaton kedvelt kirándulóhelyére, a Kányavári-szigetre egy különleges fahídon juthatunk be, itt megcsodálhatjuk a Kis-Balaton madárvilágát, az őszi időszakban rengeteg vonuló madárral találkozhatunk. A sziget kísérő nélkül, szabadon látogatható, a 15 állomásból álló tanösvénye kényelmesen 1,5 óra alatt végigjárható.

Tökéletes és kedvelt pecázási helyszín, akár el is készíthetjük a kifogott halakt, mert bográcsozásra alkalmas tűzrakó helyek is vannak a szigeten. Gyerekekkel is nagy élmény itt kirándulni, hatalmas játszótér, és szaladgálásra alkalmas zöld területek várnak bennünket. A szigetre bevezető út végén található parkolóban hagyhatjuk autónkat, itt mosdó is található.

A Kányavári-sziget a Kis-Balatonnál; Fotó: MTI/Varga György

A Kányavári-sziget után érdemes még egy kis kitérőt tenni a Kápolnapusztán található Bivalyrezervátumba is, ahol bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottak ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Fotó: Fejes Éva

 

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva