2019.04.03. 05:10
Így rendezd be Balaton parti nyaralódat!
Hirdetés - Kopogtat az üdülőszezon! Hamarosan ismét megnyitják kapuikat a balatoni apartmanok, bérházak is, de ha Te olyan szerencsés vagy, hogy saját ingatlannal rendelkezel Magyarország e csodálatos vidékén, mutatunk neked néhány tippet, amivel könnyebbé tehetjük Balaton parti nyaralód felfrissítését. Olvass tovább az egyszerű és nagyszerű ötletekért!

Természetesen a végeredmény leginkább attól függ, hogy te magad milyen környezetet szeretnél kialakítani a nyaralóban: ennek esztétikailag és praktikumban is illeszkednie kell ahhoz, hogy mennyi időt töltesz az ingatlanban, és hogy hányan használjátok azt, van-e gyerek vagy házi kedvenc a csapatban. És persze a stílus és az ízlés sem utolsó, sőt!

Ha az egyszerűséget, letisztultságot kedveled, nem lesz nehéz dolgod: a falra válassz világos vagy sötét monokróm – akár mosható – tapétát, amihez jól illenek a króm, de a faanyagú bútorok is.

Témába vágó, ha az egész nyaralót igazi nyári színekkel, illetve a nyaralás hangulatát idéző tárgyakkal rendezed be! A kék tapétás falakra helyezz kagylókkal díszített képkereteket, dekorációs célra kialakított mentőövet, evezőket – így nem csak a parton, de a négy fal között is élvezheted az igazi balatoni hangulatot!

Széles skálán mozoghatsz a berendezés összeállításakor, ha kedveled a naturalisztikus stílust, hiszen ennek igen nagy a divatja napjainkban. Válaszd a földszíneket, a barnát, a búzaszínt, a terrakottát – a falat érdemes lehet bevonni egy világos árnyalatú, natúr, akár halvány mintájú tapétával. Ehhez a stílushoz remekül passzolnak a rattan bútorok, és persze egy csokor szárított levendula egyenesen Tihanyból!

Az újrahasznosítás, illetve hogy minél kevesebb hulladékot gyártsunk, avagy a sokak által követett zero waste mozgalom a lakberendezésben is működő rendszer, ráadásul a filozófia segítségével akár fillérekből is berendezheted a nyaralót. Nem árt ugyan, ha rendelkezel némi kézügyességgel és egy kis kreativitással, de azért nem ördöngösség! Szerezz be raklapokat, melyek majd a bútoraid alapjául szolgálnak, nézz körül a bolhapiacokon, és ha rászánsz egy kis időt, nem csak csodálatos, de kifejezetten egyedi belteret tudsz kialakítani ingatlanodban, aránylag kis összegből.

Bármilyen lakberendezési stílus mellett is teszed le a voksodat, sose feledkezz meg a redőnyökről, vagy valamilyen árnyékolók alkalmazásáról: a nyári hőségben gyorsabban mennek tönkre a bútorok és romlanak meg az ételek is a napsugárzástól és a forróságtól, arról nem is beszélve, hogy egy tikkasztó nap után kellemesebb hazatérni a hűvös lakásba. Nyaralódat szereld fel elegendő póttörölközővel- és ágyneművel, illetve konyhai eszközökkel, így sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak a pihenés során, és nyugodtan élvezheted a balatoni hangulatot!

Ha nem töltesz túl sok időt a balatoni ingatlanban, érdemes minél kevesebb lakberendezési tárggyal dolgozni, így sok felesleges kört spórolsz meg magadnak – az idő nagy részét úgy sem a négy fal között töltöd! Válassz olyan anyagokat a berendezéshez, amiket könnyű tisztán tartani, hiszen ha csak keveset tartózkodsz a nyaralóban, kár lenne ilyesmivel tölteni a nyaralás, kikapcsolódás napjait!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva