Németh Orsolya / lakaskultura.hu | 2020.05.11. 14:00
Így válassz biztonságos gyerekmedencét
Nyáron végre előkerülnek a pancsolók, játszómedencék, amelyeket a kertbe vagy a teraszon is felállíthatunk a csemetéknek. Ha most szeretnénk beruházni egyre, a következő szempontokat mindenképp vegyük figyelembe.

Az anyaga
A legtöbb medence alapanyaga PVC, amit úgy is neveznek, hogy mérgező műanyag. A meleg hatására a műanyagból elkezdhet párologni a ftalát nevű anyag, ami felboríthatja a kicsik hormonháztartását. Ha nem jutunk PVC-mentes medencéhez, a ftalátok oldódást el lehet kerülni azzal is, ha gyakran cseréljük a vizet a medencében, illetve nem tesszük ki azt közvetlen napsütésnek – írja a lakaskultura.hu.

A mérete
Gyerekeknek inkább ajánlott a kör vagy ovális alakú medence, emellett még a magasság is nagyon fontos, hiszen, ha kisebbek a gyerkőcök, akkor még 20 centiméter is hatalmas különbséget jelent. Természetesen vannak kifejezett gyerekmedencék a 3-4-5 éves korosztály számára is!

A minősége
Érdemesebb a nagyobb márkák termékei közül válogatni. Egyrészt, sokkal könnyebb megoldást találni rá, ha valami probléma lenne vele, másrészt strapabíróbbak is!

A fotó után mutatjuk a különböző típusokat.

Ha kicsit leültetnéd a gyerkőcöt, amikor nem a medencében pancsol, nyomtass neki egyedi, tóparti színezőt! Itt találod őket.

Fotó: Shutterstock

Típusok: melyik legyen?

Puhafalú medence: a csecsemő mérettől a 4000 liter vízbefogadó képességűig, változatos méretben és színben kaphatók. Nagy hátránya, hogy legtöbbjük anyaga meglehetősen sérülékeny.

Fémvázas, puha falú medence: a medence fala szálerősített PVC-ből készül, tehát stabilabb, mint a fémváz nélküli.

Fémvázas, fémfalú: legnagyobb előnye, hogy a többi medencéhez képest kevésbé sérülékeny, az ősz beálltával pedig nem kell lebontani. Hátránya, hogy a drágább kategóriába tartozik.

Nem könnyű egész nap lefoglalni a gyerekeket. Kirakós, társasjáték, esetleg valami egyedi, kreatív játékötleted van?

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva