likeBalaton.hu | 2020.08.18. 09:00
Így változik a vonatok és a buszok közlekedése a hosszú hétvégén
Minden részlet azoknak, akik vonattal, s azoknak is, akik busszal indulnak a Balatonhoz! Érdemes megnézni még indulás előtt!

Vonatok közlekedési rendje a hosszú hétvégén

Változik a vonatok közlekedése az augusztus 20-ai hosszú hétvégén: 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényben.

Az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest akár másfélszeresére is nőhet, ezért a vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonra letölthető MÁV applikációt, vagy vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét.

Az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények:

  • Automatából vásárolt vagy online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre 5, e-vonatjegyekre 10 százalékos kedvezményt lehet érvényesíteni.
  • A többnyire csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatokra pedig 20 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet váltani, amennyiben online vásárolják meg azt.
  • A gyerekek, a családosok, a tanulók, a diák- és felnőtt csoportok, a nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.
  • A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 19-én 10 órától 23-án éjfélig vehetik igénybe.

Itt még több infót találsz arról, hogy hogyan tudsz a leginkább pénztárcabarát áron eljutni a Balatonhoz!

Volánbusz menetrend-változások a hosszú hétvégén

Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt: csütörtökön a munkaszüneti napok, pénteken és szombaton a szabadnapok menetrendje szerint járnak a buszok.

A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 28-án a vasárnapi, 29-én a munkanapoknak megfelelő menetrend lesz érvényben.

A hosszú hétvégén várhatóan megnő az utasforgalom, ezért a közlekedési társaság azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a jegyeket elővételben, online vagy a közlekedési mobiljegy appon és társalkalmazásain keresztül vegyék meg az utazók. Az így vásárolt teljesárú, 50 és 90 százalékos helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a kiegészítő jegyekre 5 százalék kedvezményt ad a Volánbusz – írták.
Hozzátették: az augusztus 29-ei hétvégén az átlagosnál szintén nagyobb forgalom várható, ezért indulás előtt érdemes a társaság honlapján tájékozódni az utazási lehetőségekről.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Nyitókép: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva