likeBalaton.hu | 2020.09.19. 10:00
Ilyen szigorú feltételekkel adják bérbe a vitorláskikötőket a Balatonon
Pénteken döntött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közgyűlése a cég vitorláskikötő hálózatának bérbeadásáról. A 2020 májusában elfogadott újjászervezési tervnek megfelelően a hajózási társaság nyilvános pályázatot hirdet.

A Társaság a 2020. október 20-án lezáruló, egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt 2021. január 1-i kezdettel – írja közleményében a Balatoni Hajózási Zrt.

A Bahart újjászervezésnek egyik lépése, hogy megszüntetik a szálloda-, kemping-, valamint vitorláskikötő-üzemeltetést
Fotó: Krausz Andrea

 

Az elfogadott pályázati kiírás szigorú feltételeket szab a leendő pályázók számára, amelyek garantálják a Bahart hosszú távú stratégiai érdekeinek érvényesülését. Az elfogadott pályázati feltételek – a kikötők tulajdonjogának megtartása mellett – biztosítják a Bahart számára az érintett vagyonelemek hatékonyabb hasznosítását. A konstrukció keretében

a leendő üzemeltetőnek komoly anyagi biztosítékokat kell vállalnia, valamint egyebek mellett munkáltatói jogutódlással át kell vennie a jelenlegi személyzetet is.

Az együttműködés keretében a Bahart tulajdonában maradó kikötőhálózat várhatóan tovább bővülhet és megtörténhetnek a már régóta esedékes fejlesztések is, amelyek magasabb szintű szolgáltatást biztosíthatnak majd a kikötőhely bérlők számára a jövőben.

A cég a profiltisztítást követően a továbbiakban az alapfeladataira koncentrál, amelynek érdekében rövidesen megkezdőik a hajóflotta jelentős fejlesztése is – tájékoztatott a Bahart.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva