Szaniszló Hajnalka | 2019.09.08. 17:00
Vízibicikli és horgászat, no meg a parti éttermek - a Jetlag énekesének, Molnár Tominak a kedvencei
Interjúsorozatot indítottunk: idén nyáron számtalan helyen koncerteztek a Balatonnál a magyar zenészek, emellett pedig élvezték is a tó adta lehetőségeket. Megkérdeztük őket, milyen volt a balatoni nyaruk. Ezúttal a Jetlag (ex-Anti Fitness Club) énekese, Molnár Tomi mesélt a likeBalaton.hu-nak. Hamarosan jövünk a következő előadóval / zenekarral.

Molnár Tomit korábban az Anti Fitness Club élén ismerte meg az ország, hiszen a kétezres években csúcsra járatta a tinizenekar kategóriáját Magyarországon, aztán egy élesváltással pihenőre küldte a csapatot és megalapította a Jetlag-et, amelyet Czoller Bencével azóta is nagyon komolyan épít, és hozza a jobbnál jobb rádiós slágereket és fesztiválhimnuszokat. Idén ősszel pedig egy nosztalgikus Anti Fitness Club reunionra is sor kerül – mindezekről és a balatoni nyárról is kérdeztük őt.

– Melyik volt az idei top balatoni fellépés és miért?
– Egyértelműen a Strand Fesztivál. Minden évben ez nyarunk egyik csúcspontja. Egyszerűen imádjuk ezt a fesztivált, ahol évről évre olyan lelkes közönség jön össze, ami még minket is meg tud lepni.

– Tudod, hogy eddig összesen mennyi koncerted/koncertetek volt a Balatonnál?
– Nem tudnám összeszámolni, de Siófoktól Almádiig körbezenéltük már a magyar tengert. Zamárdi minden évben hihetetlen, de nagyon szeretjük Boglárt, Keszthelyt és Füredet is.

– Mesélj egy nagyon emlékezetes sztorit, kérlek.
– 3 éve, miután megjelent az első Jetlag dal, lementünk a baráti társasággal egy vitorlázós hétvégére. Épp az akkori kedvenc vodkamartini kombómat iszogattuk valahol a tó közepén, mikor megszólalt a rádióban a Karszalagok című debütáló dalunk. Ekkor hallottam először az ország leghallgatottabb rádiójából Jetlag-et, amit azonnal meg is ünnepeltem egy seggessel a Balatonba.

 

– Voltál-e nyaralni a Balatonnál, hogyan telt, mit csinálsz ilyenkor?
– Volt egy színpadom idén a Strand Fesztiválon, ahol fesztivál minden napján interaktív dalszövegíró workshopokat a tartottunk délutánonként. Ez naponta néhány órás elfoglaltság volt mindössze, így volt idő egy kis nyaralásra is Zamárdiban. Annyira beéreztük a Balatont a párommal, hogy szeptemberben még tervezünk néhány napra visszatérni. A klasszik lángosozók, a menő vízparti éttermek, a vízibicikli és az édesvíz mind-mind magával ragadó.

Fotó: Kiss Krisztina

– Van-e egyéb kötődésed a tóval?
– Korábbi zenekarommal az Anti Fitness Club-al forgattunk itt egy videóklipet, pontosabban a klip néhány jelenetét Füreden, a Balaton parton vettük fel. A Mennyország azóta az AFC legnépszerűbb dala, ami már bőven 8 millió megtekintés felett jár a Youtube-on.

– Szoktál aktívan is pihenni a Balatonnál? Sportolsz valamit a tó körül?
– Ha a vizibicikli sportnak számít, igen. Komolyabbra fordítva horgászni nagyon szeretünk a Balcsin, tavaly Balatonfenyvest pecáztuk meg és szét fogtuk magunkat. Konkrétan tele van hallal a Balaton.

– Ha három szóval kellene jellemezned a Balatont, mit mondanál?
– Picit több mint három szó, de nekem ez jut eszembe elsőre: Ami itt történik, itt is marad. Írtam is ezzel a címmel egy Jetlag dalt, ami amúgy tavaly a Strand Fesztivál himnusza lett.

+ 1 aktuál:

– Szeptember 21-én az általad alapított Anti Fitness Club dupla reunion bulit tart. Foglald össze pár mondatban, hogy mit jelent ez számodra és árulj el kérlek valami olyasmit, amit még senkinek.
– Idén 10 éves az AFC LéleKzet című lemeze, és bár a zenekar már négy éve nem aktív, úgy éreztük egy 10 éves lemezévfordulónál kisebb dolgokat is meg szoktunk ünnepelni, épp ezt miért ne. Amikor közzétettük az eseményt, néhány nap alatt elfogyott az összes jegy, szóval úgy döntöttünk, csinálunk egy ráadás bulit is szeptember 21-én. Erre a koncertre e pillanatban kb. még száz jegy maradt. Nagyon jól esett, hogy ekkora az érdeklődés, hiszen az életem felét, a zenész karrierem nagy részét ebben a zenekarban töltöttem el. Amit még talán nem árultam el, az pedig az, hogy bár a régi dalainkat játsszuk, egy teljesen új hangzásvilágot álmodtunk meg. Volt egy álomhangszer ami az AFC aktív évei alatt nem, most viszont a birtokomba került, így egy kicsit futurisztikusabb gitárzenével és az elmaradhatatlan AFC slágerekkel készülünk az estére.

(Részletek az eseménynél a zenekar közösségi oldalán.)

Fotó: Kiss Krisztina

Készítette: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: Kiss Krisztina

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva