likeBalaton.hu | 2020.05.11. 08:00
Ilyen volt az első balatoni - nyárias - hétvége
Aggodalommal vegyes izgalommal várta mindenki az első olyan szombat-vasárnapot, amikor az ország nagyobb részén már nem volt érvényben a kijárási korlátozás. Az aggodalom annak szólt, hogy vajon milyen lesz a helyzet, mennyire tartják be az emberek a biztonsági szociális távolságot és az egyéb óvintézkedéseket a Balatonnál a nyarat idéző, de a koronavírus-járványtól még mindig terhelt hétvégén.

Aki nem nézett a naptárra, azt is gondolhatta, hogy itt a nyár, olyan kellemes volt az időjárás a hétvégén. A Balatonra érkezők pedig, most hogy végre megtehették, örömmel élvezték a tópartot.

Több kiteos is megjelent vasárnap a vonyarcvashegyi strandon, és Gyenesdiáson sem állt meg az élet – számolt be róla a zaol.hu. Kellemes, már-már nyárias idő uralkodott egész hétvégén, így nem csoda, ha a hosszú bezártság után többen kimentek a szabadba. Az enyhítéseknek hála, bizonyos szabályok (maszkviselés, távolságtartás) betartásával több vendéglátóipari egység terasza kinyitott a napokban. A vonyarcvashegyi strandon több kiteossal találkozni lehetett, míg Gyenesdiásra is visszatért az élet.

Fotó: Krausz Andrea

Fotó: Krausz Andrea

 

Strandolni ugyan még nem lehet, alig 15 fokos a tó vize, de a legtöbb helyen még zárva tartanak a strandok. No, már nem a járvány miatt, hanem mert zajlanak a felújítások, fejesztési munkálatok. A Hír tv Magyarország élőben extra című műsorában Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere azt modta, hogy a balatoni strandokat általában június 15-én szokták megnyitni, de úgy gondolja, hogy idén a pünkösd miatt már május végén kinyitnak. Elmondása szerint a szabadstrandokat nyilván használhatják már most is, bár az illemhelyek még zárva vannak, a strandokat pedig még a szezonra készítik fel.

A balatoni vendéglátóhelyek nagy része azonban kinyitott. A hétvége csodás időjárással támogatta, hogy hosszú hetek önkéntes karanténja után kicsit kirándulhassanak, lazíthassanak az emberek, így a balatoni büfék, éttermek remek forgalmat bonyolíthattak. A vállalkozók szerint azonban a vendégek nemigen figyeltek a maszk viselésére, vagy a távolságok betartására.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva