likeBalaton.hu | 2021.05.01. 18:00
Ilyen volt május elseje a Balatonnál
Ragyogó napsütés, igazi majális hangulat van a Balatonnál, tele vannak a vendéglátóhelyek teraszai, a part sétányok, és sokan hajóra szálltak május első napján. Gyere velünk egy tó körüli virtuális sétára!

Keszthely

Féléves kényszerszünet után ma reggel kinyíltak a Festetics-kastély termei, és mától az összes állandó tárlat látogatható. Nyitva van a Madárpark, magasba röppenő vízcseppekkel üzemel a szökőkút! Délután lovas programokkal várták a kert hátsó részében a látogatókat.

Mától üzemel a szökőkút
Fotó: Mészáros Annarózsa

A Balaton-parton 11 óra óta lehet jegyet váltani az óriáskerékre, amely tavalyi nagy sikere után idén ismét a város attrakciói közt szerepel. Ugrálóvárral és kézműves portékák standjaival találkozhat, aki kisétál a hétvégén a sétányra. A sétahajók menetrend szerint járnak. A napsütés és az ebédidő sokakat vonzott a pavilonsor nyitott teraszaira, így azok szépen megteltek vendégekkel.

Fontos! A kastélyba, az óriáskerékre és a hajókra is védettségi igazolvány birtokában lehet jegyet váltani!

Badacsony

Autósok, motorosok, bringások és gyalogosok lepték el Badacsonyt.
Aki nyugodtabb pihenésre vágyik, túrázni indult, aki pedig szereti a sürgés-forgást, azt a parton és a nyitott borozók, éttermek teraszán látjuk. A parkolók gyakorlatilag megteltek, a hegyi taxik és a városi kis buszok folyamatosan viszik az utasokat a hegyre.


Bár védettségi igazolvánnyal már az éttermek belső terei is használhatók, a jó időben az oltott vendégek is inkább a teraszokon ülnek.


Május elsejétől óránként járnak a személyszállító hajók Badacsony és Fonyód között, ez meg is látszódik a kikötőben sétáló emberek számán.
Kismotoros, rolleres gyerekek, szerelmes párok, családok, és lazításra vágyó fiatalok sétálnak mindenfelé, a majális hangulatról színes lufik gondoskodnak. Csak az arcunkon levő maszk jelzi, hogy ez a május elseje eltér a szokásostól.

Balatonfüred

A füredi parton igazi felszabadult hangulat uralkodik. Családok bicikliznek, rollereznek önfeledten a Tagore sétányon, szerelmes párok andalognak ragyogó mosollyal arcukon, gyerekek, kutyák futkároznak boldogan a fák alatt. Idén nem tartották meg a majális ünnepét a városban, de ettől függetlenül mindenki élvezi a meleg tavaszi napsütést és a szabadban elfogyasztott finom falatokat.

Balatonfüreden a Zákonyi Ferenc utcai sétány
Fotó. Szücs Ildikó

A vendéglátóhelyek teraszai szinte megteltek, és csak elvétve lehet látni a helyiségen belül ülőket. A jó időt kihasználva a pecások is békésen üldögélnek a vízparton és a strandon, vízibiciklit is lehet bérelni és a hajóállomáson türelmesen várják sorukat a hajózni vágyók. Ha nincs is majális hangulat, a tavasz visszavonhatatlanul beköszöntött és a lehetőség, hogy a megnyílt teraszokon, vendéglátóhelyeken fogyaszthatunk, felszabadítóan hat mindenkire.

Sokan a vízparton ücsörgést választották a füredi Tagore sétányon
Fotó: Szücs Ildikó

Siófok

Siófokon sok kisgyerekes családdal lehetett május elsején találkozni. Az Aranyparton végig sétáltak az anyukák, apukák, gyerekek. A kicsiket nem lehetett visszatartani a víztől. A homokos, dagonyázós strandokon sokan be is gázoltak a 14 fokos Balatonba, vagy homokvárat építettek a parton. Mások napoztak, vagy nagy ovációval fedezték fel a parti kövekhez egészen közel úszó halakat.

A 25 fokos meleg és 14 fokos víz becsábította gyerekeket a tóba
Fotó: Krausz Andrea

A Mala Garden hotel terasza megtelt, és az étterem belső részében is sokan fogyasztottak. A siófoki hajóállomás környékén parkolóhelyet alig lehetett találni. A hajók forgalma nagy volt, főként a magánkézben lévő kalózhajókra szálltak fel sorra a gyerekesek. Szabályos piknikhangulat alakult ki a környéken.

Sokan hajóztak Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

Tele voltak a teraszok, emberek üldögéltek a padokon, a fűben, a parkokban, sokan sétáltak a Petőfi sétányon és a Nagystrandon. Sor állt a fagyiért és a gyrosért és rengetegen bicikliztek, rollereztek. Igazi, békebeli hangulat honolt a városban.

 

Nézd meg képgalériánkat:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva