likeBalaton.hu | 2020.12.20. 07:00
Kéne egy óra nyugalom? Íme, 25 gyerekeknek szóló karácsonyi mesefilm
Talán emlékszel még arra a hangulatra, amit egy-egy reggel adott az ünnepek alatt, amikor gyerekként pizsamában maradtunk, és megengedett volt egy jó kis mesenézés a fenyőillatban. A családi együttlétet és közös játékot színesíthetjük a filmezéssel is, ezért összegyűjtöttünk néhány kifejezetten karácsonyi gyerekmesét.

Van élet a Reszkessetek betörők! után is, noha sok családban a kis Kevin csibészsége valóban szórakoztató program volt minden karácsonykor. Ám vannak csodaszép, megható vagy éppen vicces karácsonyi mesefilmek, animációs és rajzfilmek, amelyek kifejezetten a kisebb gyerkőcöknek szólnak. Köztük vannak a kedvenc animációs mesék karácsonyi változatai, és a végére igazi klasszikusokat is beválogattunk. És hogy ne kelljen keresgélni az interneten, belinkeltük nektek, amit csak találtunk.

 1. Polar Expressz – Az egyik legklasszikusabb animációs film, amelyben egy hitetlen kisfiú szembesül az ünnep csodájával és a Mikulás manók szorgos munkájával.
 2. Karácsony Artúr – Gyönyörű és mégis vicces animációs film, amely azt boncolgatja hogyan tud a Télapó egyetlen este alatt annyi gyerekhez bejutni.
 3. A Mikulás mentőakció – Egy aranyos történet, amelyet gyönyörű látványvilággal alkottak meg az angol alkotók. Annyit elárulunk, hogy szerepet kap benne egy időgép is…
 4. Az öt legenda – Ebben a mesében a Mikulás összefog más hősökkel, akikkel együtt őrzik a gyermekek álmait, mert azok most veszélybe kerülnek a Mumus miatt.
 5. Rudolf , a rénszarvas – A piros orrú Rudolf története szintén már klasszikusnak számít, a kitartásról és a változás képességéről szóló
 6. A karácsony megmentése – A belga-finn animációs mesében kiderül, hogy a Télapónak van egy gonosz ikertestvére, aki szeretné átvenni testvérétől a hatalmat.
 7. Niko – Repülj a csillagokig – Ki hallott már olyan rénszarvasról, akinek nem megy a repülés? A kis Niko kitartása és optimizmusa magával ragadó történet az ünnepekre.
 8. Karácsonyi ének – Charles Dickens klasszikusában egy mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy megváltoztassa saját és környezetének sorsát a karácsony ünnepe által.
 9. A karácsonymanó meséje – Humorral fűszerezett, fülbemászó dalokkal színesített mese arról, hogy az igazi hit nem tanítható, de a karácsonyi csodában megéri hinni.
 10. A Grincs – Történet a zsémbes, zöld szőrmókról, aki el akarta lopni a karácsonyt, de végül egy kislány őszinte lelkesedése meglágyítja a szívét. Mese az optimizmus törhetetlen erejéről.
 11. Csendes Éj: Az első karácsony története – A bibliai történet rajzfilmen meséli el a kicsiknek Jézus születésének történetét.
 12. Himalájai karácsony – Egy rendhagyó és mókás történet két kis jetikölyökről, akik elhagyva otthonukat nagy galibát kavarnak egy faluban, de a karácsony varázsa rájuk is nagy hatással lesz.
 13. Micimackó – Boldog Új Mackóévet! – A Százholdas pagony lakói karácsony napján visszaemlékeznek egyik múltbéli karácsonyukra.
 14. Shrekből az angyal – A megszokott humorral fűszerezve bepillanthatunk egy Ogre karácsonyába, és persze az is kiderül, vajon Shrek türelmének hol van a határa?
 15. MadagaszKarácsony – A Madagaszkár mese hősei az amnéziás Mikulásnak segítenek kiosztani az ajándékokat, hogy minden gyerekhez eljusson.
 16. Hupikék Törpikék – Karácsonyi ének – A törpök ünnepi készülődésében Dulifulié a szerep, hogy feldíszítse a karácsonyfát, aki a szokásosnál is morgósabb hangulatban van.
 17. Jégkorszak – Állati nagy karácsony – Rövid és vicces mese arról, hogyan lett a feldíszített fenyőfa a karácsony szimbóluma a jégkorszakban.
 18. Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony – Egy újabb klasszikus mesefigura karácsonyi változata, amely képes még egy felnőttet is megríkatni a mondanivalójával.
 19. Olaf karácsonyi kalandja – A Jégvarázs is megkapta a rövid karácsonyi meséjét, amelyben a kis hóember Olaf és Sven a rénszarvas együtt teljesítenek egy ünnepi küldetést – sok énekkel.
 20. A Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos Karácsony – Ebben a történetben Belle lelkesen és kitartóan igyekszik meggyőzni a Szörnyeteget a karácsony varázslatos szépségéről, ami nem könnyű feladat.
 21. Csoda a 34. utcában – Az 1947-ben készült filmben egy pót-Mikulás minden szívet felmelegít és az emberek kezdik sejteni, hogy ő lehet a valódi Mikulás.
 22. A 12 hónap – A karácsonyi történet animációs és filmváltozatban is elérhető, amelyben van mostoha, szegény lány és gazdag fiú, lehetetlennek tűnő próbatételek és apró csodák.
 23. Holle anyó – A Grimm testvérek meséjéből készült mesefilm a szorgalmas és a lusta lányról, no meg az igazságos anyóról, aki ha felrázza párnáját, lent a földön elkezd esni a hó.
 24. A kis gyufaárus lány – Andersen megható és szomorú meséje egy kislányról, aki karácsonykor az utcán gyufát árulva mélyen hisz abban, hogy egy gyufaszál is képes megmelengetni az emberi szíveket.
 25. A fenyőfa – Egy másik Andersen mese egy elégedetlen fenyőfáról, az idő múlásáról és arról, hogy nem érdemes siettetni, hanem élvezni kell azt, ami éppen történik velünk.

 

Ebben az összeállításban pedig 100 karácsonyi filmet gyűjtöttünk össze nektek, amik között családi mozikat is találtok.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva