2019.10.03. 10:00
Indul a Balaton Camino harmadik évada
A vízpart legszínesebb időszakában folytatják a sorozatot. Október 5-én újra felhúzza a legkényelmesebb sétálós cipőjét a három ötletgazda, akikhez az előzetes jelzések szerint több százan csatlakoznak majd, hogy megkerüljék a Balatont, vagy legalábbis egy-egy szakaszon részesei legyenek a túrának.

Két és fél éve, 2017 februárjában találta ki három barátnő, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna, hogy felfedezik a téli Balatont és bő tíz nap alatt gyalog járják körbe a tavat – írta a sonline.hu.

Tavaly már egy kellemesebb időszakban, májusban tették meg a távot, ami mintegy 300 ezer lépést jelent. – Megcsináltuk már télen és tavasszal. Ha kifogunk egy kellemes októberi sétálós időt, akkor a mostani lesz a legjobb – mondta Budavári Dóra. – Több vendéglátó direkt a Camino-ra szóló menüajánlattal készül.

Semmilyen feltétele nincs annak, hogy bárki velük tartson, csupán egy előzetes kérdőív kitöltését kérték azoktól, akik szeretnének részesei lenni az őszi kalandnak. Erre is kizárólag azért van szükség, hogy fel tudják mérni, mégis mekkora lesz az a csapat, amelyik 10 nap alatt részben vagy egészben körbevándorolja a Balatont.

– Naponta 2–400 ember között van az a szám, akik kitöltötték a kérdőívet és szeretnének velünk bandukolni. Persze, nem úgy kell elképzelni, hogy tömött sorként fogunk haladni, hiszen mindenki a saját tempójában halad.

Az első 17 kilométeres szakaszt Balatonfűzfő és Balatonvilágos között teszik meg a túra nyitónapján.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva