likeBalaton.hu | 2022.06.17. 10:00
Indul a nyári menetrend! – az ország minden tájáról elérhető a Balaton
Az idei nyári menetrend célja, hogy a Balaton felé ne csak Budapestről kínáljanak megbízható, ütemes kiszolgálását, hanem kihasználva, hogy a MÁV és a Volán már egy cégcsoportban működik, az ország minden tájáról biztosítsanak oda eljutási lehetőséget.

Az idei nyári menetrenddel – ami a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe – az utasok igényeinek igyekeznek megfelelni.
Idén június 12-ig, 2019 azonos időszakához mérve 80 százalékkal nőtt az utasok száma, ez csaknem félmillió embert jelent. Ez az „óriási” növekedés azt tükrözi, hogy ma már az iskolai szünet előtt többen járnak vonattal a Balatonra, mint a járvány előtti nyáron az augusztusi csúcsszezonban.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Budapestről megmarad a korábbi ütemes menetrendi rendszer, amely Intercity vonatokkal kiszolgálja a déli partot, az északi partra pedig a Kék Hullám Intercityk és az azokat kiegészítő Katica és más Interregio vonatok közlekednek.

Újdonság azonban, hogy öt irányba emeletes vonatokkal, Kiss motorvonatokkal új szolgáltatásokat is indítanak: Dunakanyarból Vác felől a Jégmadár Expressz, Kelet-Magyarországról pedig Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Cegléd felől Újszászon át indulnak expressz vonatok Budapest érintésével a Balatonra.

 

Nyitókép: Mészros Annarózsa/likeBalaton.hu

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

A vonat nem tud azonnal megállni, te igen

 

Étkezőkocsikkal járnak az IC-k a Balatonnál

 

Balaton24 és Balaton72 – napijegyekkel a tó körül

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva