Keszey Ágnes | 2021.10.29. 14:00
Indul az Év Balatoni Háza pályázat
Vajon milyen a legszebb balatoni ház és épület? Ezt keresi a már hagyományos pályázaton a Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együtt.

Három kategóriában keresik a legszebb épületeket: az év balatoni lakóháza, az év balatoni középülete és az év balatoni üdülő/gazdasági épülete cím elnyerésére várják az épület tervezőjének pályázatát.

Olyan épületekkel lehet nevezni, melyek a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén állnak, s 2013. január elseje után vették használatba.

Ám nem csak új házakkal lehet jelentkezni, hanem olyanokkal is, melyek felújítás vagy bővítés révén megújultak. A pályázatra az épület terveit, az épületről és a környezetéről készült fotókat kell feltölteni a program honlapjára. Erre 2021. december 15-ig van lehetőség.

A kiírók célja egyrészt az, hogy népszerűsítsék és minél több emberrel megismertessék a minőségi építészetet, másrészt, hogy felhívják a figyelmet a példaértékű balatoni épületekre.

Kíváncsi vagy, milyenek a szép balatoni épületek? Képek az előző pályázat díjazott épületeiről és a díjátadóról a korábbi galériánkban

S hogy ilyen épületek lehetnek esélyesek a díjra?
„Tájba illő, megfelel az építészeti előírásoknak és persze használói igényeinek. E hármas követelménynek nem egyszerű egyszerre megfelelni, ám nem lehetetlen”- írtuk az előző pályázati fordulóról szóló cikkünkben, melyet itt olvashatsz.

S hogy most melyik épületek bizonyulnak a legszebbnek, legjobbnak, az majd a jövő év első negyedévében megrendezendő díjkiosztón derül majd ki. három kategória győztesei összesen egy millió forint pénzdíjazásban részesülnek, s mint minden évben, a mostani fordulóban is kiosztanak több különdíjat.

 

Nyitókép: 2020-ban az Év Balatoni Háza középület kategóriájának nyertese a Keszthely-fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont volt
Fotó: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva