2019.09.12. 08:00
Indul az újabb felújítás, sávelhúzás lesz az M7-es autópályán
Harmadik, befejező üteméhez érkezett az M7-es felújítása. Szombattól a 90-es kilométertől a 96-os kilométerszelvényig, vagyis a Balatonvilágos felé vezető elágazástól a Sóstói pihenőig terjedő szakaszon zárják le a Letenye felé vezető oldalt, és átterelik a forgalmat a szembesávba.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és 111-es kilométerszelvények között, Siófok térségében. A beruházás három ütemből áll. Az első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál.

Az első ütemről már írtunk, itt lehet újra elolvasni!

A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon újult meg a pálya.

A tervek szerint már a hétvégén találkozhatunk a sávelhúzásos terelés kiépítésének első munkálataival. Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint a 90-es és a 96-os kilométerszelvények között az érintett pályaoldal lezárása mellett végzik majd a felújítást, vagyis ezen a szakaszon, a Letenye felé vezető oldal le lesz zárva, a forgalom pedig a Budapest felé vezető oldalon haladhat a belső sávban, míg Budapest felé a külső és leállósávot használhatják az autósok. Itt sebességkorlátozásra is kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a terelésben érintett szakaszon, a munkaterület mellett az ideiglenes sebességhatárokat és korlátozásokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy időszakosan hosszabb menetidővel számolhatnak a térségben közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva